ב-16-25 קל יותר לצבור מסת שריר. זה נובע מתהליכי הגדילה הטבעיים של הגוף. כדאי למנף את העובדה הזו למטרתנו, אך אסור לשכוח שגדילה מהירה של השרירים מפריעה לגדילת העצמות לאורך, ולכן רב הספורטאים המקצועים, אלו הנמצאים בתחום מגיל צעיר, נשאים לגובה בו היו בתחילת האימונים האינטנסיביים, ולא גדלים מעבר לכך. זה נובע מכך שהשרירים גדלים לרוחב, על מנת לספק את התמיכה הנדרשת למסה העולה של השריר.
כשמגיעים לגיל 25-28 קצב הגדילה יורד, אך רמת הכוח עולה. גיל הזהב של פאווארליפטרים הוא 28-37. זה הזמן לשבור שיאים.
אחרי 37 מתחילה נסיגה. בגיל 35 כוח הסיבלת של השריר פוחת, וב-40-45 העייפות גוברת. בסביבות ה-40 השרירים הגדולים מעבדים מגמישותם, והמסה פוחתת. שרירים דו ותלת ראשיים, וכמה נוספים, עוד ישמרו על הצפיפות עד 50-55, אולם בגיל60 יקטנו גם הם. הכוח נסוג בקצב הנמוך ביותר. גם בגיל 60-65 ישנם ספורטאים שמציגים תוצאות מאוד מכובדות. וכמו בכל כלל, גם כאן יש את היוצאים מן הכלל, שגם בגיל 80 ממשכים להתאמן ולעבוד עם משקלים גבוהים.
שרירים וגיל
לשרירים יש כמה תכונות חיוביות – עובי, צפיפות, כוח וסיבולת. התבליט של השריר מוגדר ע"י כמות ועובי השומן שמעליו. בכל גיל לשרירים רמת התפתחות שונה.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.