אנשים גבוהים נתקלים בבעיות שונות בחיי היום יום. לרוב, בעיות אלו נפתרות בקלות. תחזוקה שותפת של הגוף דורשת כמות גדולה יותר של מזון, וכך למשל בצה"ל אנשים גבוהים זכאים לשתי מנות. אותה הבעיה מופיעה גם בעולם הבאדיבילדינג. בכדי לגרום לגוף גדול לגדול עוד יותר, יש לשמור על כמות קלוריות יומית גבוהה מאוד. כמות שתהיה מספקת גם לתחזוקה שותפת של הגוף, ששורף המון באימונים, וגם לגדילה. לכן, תשומת הלב העיקרית לאנשים גבוהים צריכה להיות בדגש על תזונה. לא כל אחד יכול לאכול כ"כ הרבה, אך ללא מזון גם לא תראו תוצאות כלל.
לאנשים גבוהי קומה עצמות ארוכות יחסית, לכן לפי חוק המנוף הרמה של משקל תדרוש מאמץ גדול יותר. בכדי להפוך את הנתון הזה ליתרון, יש לשים לב לטכניקה מדויקת ונכונה מההתחלה. יש להקטין ככל האפשר את רדיוס המנוף בהרמה, אך עדיין לשמור על תקינות התרגיל. מזל שאפשרויות ביצוע התנועות הן רבות, ולכן סתייה של 1-2 ס"מ ממסלול מרפקים רגיל בלחיצה תייעל את המאמץ ותאפשר לעלות במשקל העבודה. ספורטאים מקצועיים יודעים את זה היטב ,ומשתמשים בטכניקה זו המון.
אורך העצמות גם מייצר עומס שונה על קבוצות שרירים שונות, ולכן יתכן ותראו שמשקל העבודה בהרמה גדול בממוצע יחסית למשקלכם, אך המשקל בלחיצת חזה קטן משמעותית. זוהי תוצאה ישירה של חוק המנוף - אורך עמוד השדרה ויחסי רוחב הכתפיים לרוחב המותן.
בכדי ליצור תחושה של גוף גדול נדרשת גדילת שרירים לרוחב, כשלגבוהים שבנינו השרירים גדלים יותר בקלות לאורך. לכן, נדשרת תוספת גדולה יותר של מסת השריר לאנשים גבוהים מאשר לחבריהם נמוכי הקומה. דוגמא קלאסית היא ארנולד שוורצנגר, שהאגן שלו תמיד היה החלק הבעייתי ביותר בגופו, אך הוא המשיך באימונים עד שהגיע לתוצאות הרצויות. לאחר מכן הוא אמר לא פעם, שאם מעבים שרירים ארוכים, מגיעים לתוצאות שאין כמותן.