במקרים רבים, זהו האויב מספר אחד שלכם - ללא ספק ניתן לערוך אימון קליל בהיעדר מצב רוח, ואפשר גם לוותר על אימון בקלות יחסית כשלא באמת בא לכם. כמה פעמים קרה לכם שמבחינה פיזית אתם בסדר, אך מבחינה נפשית – ממש לא? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם התופעה היא לדחוף את עצמכם בכדי לעבור את התקופה הקשה ולהמשיך קדימה. זה בסדר לוותר על אימון מידי פעם, אך דעו לכם – מבחינה סטטיסטית, רוב הסיכויים הם שהיעדרויות רבות יביאו לכך שתספיקו להתאמן בכלל. אז איך לא להגרר למצבים הללו? אספנו עבורכם את חמש הטעויות הנפוצות ביותר שעלולות להביא לפגיעה בשגרת האימונים, ובקלות לחרב את מה שהשגתם עד עתה.
1. השוואה לאחרים – ההשוואה כשלעצמה יכולה להיות גם תופעה חיובית – אין מניעה מלשאוב השראה מהדיגיהם של אחרים, ולמנף אותה להצבת מטרות חדשות. ואולם, חשוב לא להגיע למצבים של תסכול עמוק שנובע ממה שאתם רואים שאחרים מצליחים לעשות, ואתם לא – אתם לעולם לא יודעים מה הם עשו על מנת להגיע למקום בו הם נמצאים היום. כמו כן, לא כל דבר שאדם אחד יכול לצע, מתאים גם לאחר - דיברנו בעבר על הבדלי גובה, למשל, וגם על גנטיקה. חשוב לזכור דבר אחד – יש לשאוף לשיפור תמידי ולא להתייאש!
2. דחייה למועד מאוחר יותר – לפעמים אתם מפספסים אימון כי מאוחר מדי, קר או חם מדי, או פשוט לא בא לכם. לא משנה מה הסיבה, תמיד אפשר למצוא סיבות לדחות את האימון. תשאלו את עצמכם: "האם אני יכול לעשות את זה עכשיו?" ואם כן – עשו זאת, לכו למכון, אל תחכו. דחיית האימונים היא האוייב מספר אחד שלכם בלהשיג את מטרותיכם.
3. לאפשר לאגו שלכם לצעוד לפניכם – בחנו את עצמכם – האם מטרתכם היא ללחוץ 100 ק"ג חזה ב-8-12 חזרות ובטכניקה מעולה, או ללחוץ 150 ק"ג פעמיים, בביצוע לקוי? התשובה ברורה – השרירים שלכם יבחרו בדרך הראשונה, ואילו האגו תמיד יזעק "שתיים!" - הניסיון לחקות אנשים אחרים מבלי לחשוב נדון מראש לכשלון, האגו שלכם יהיה מאוד מרוצה - אך התוצאות יבוששו להגיע. להראות "קול" במכון חשוב רק בשביל לצוד בחורות - וגם זה לא בטוח. השתמשו במשקל מתאים שמאפשר ביצוע נכון – כך גם תמנעו מפציעות מיותרות שיהרסו לכם את הגוף, וגם תשיגו גוף שכל אחד יקנא בו.
4. הפחד להכשל – כולכם תגיעו ל"פלאטו" (כשגדילה תאט) בשלב זה או אחר. זה יתקע אתכם, ולא תוכלו להמשיך לעלות במשקל העבודה. הסיבה יכולה להיות היעדר אינפורמציה לגבי איך מתגברים על זה, אך בדרך כלל הסיבה היא הפחד להכשל. אתם מפחידים את עצמכם לנסות יותר. לפעמים כי אתם לא רוצים "לצאת אהבלים", ולפעמים פשוט כי אתם מפחדים להפצע. אך ההרגשה היא אותה הרגשה – הרגשה של פחד. ההמלצה היא פשוטה – אפשרו לעצמכם ליפול. אם תנסו להרים משקל שמפחיד אתכם, ככל הנראה תפלו - אך אין כל רע בכך. נסו פעם אחר פעם, עד שתצליחו. העזרו בחברים, מאמנים או מכשירים שישמרו עליכם. כי כשיום אחד תלחצו חזה ב-150 עם טכניקה טובה ותביטו לאחור, לא תבינו איך זה קרה. כך ההתקדמות עובדת. התרכזו באיך לעשות את הבלתי אפשרי בצורה הבטוחה היותר – ובסוף גם תצליחו.
5. להתענג על מטרות שכבר הושגו –הגעתם למטרה שהצבתם. לפעמים, אף מהר יותר ממה שציפיתם. בנקודה זו אפשר לבחור באחת משתי אפשרויות - להתגאות בהישג, או להצטייד במטרה חדשה. חלק מהאנשים יציבו מטרות חדשות, רחוקות יותר, וימשיכו לפעול להשגתן. חלק אחר יבחר ללטף את ההישג עד עולם, ולהמשיך להתגאות בו – לאנשים אלו יהיה קשה יותר להגיע לשיאים חדשים. הרי אפילו אם השגתם את גוף חלומותיכם, תמיד יש מה לשפר, אם הגעתם למשקל עליו חלמתם, תמיד יש משקל גדול יותר או, אולי, טכניקה טובה יותר. אף פעם אל תוותרו על השאיפה למטרה. ארנולד שווארגנגר יכל "לצאת" כשזכה באולימפיה בפעם הראשונה, או השניה... או השלישית. הוא לא עשה זאת. בהגיעכם למטרה – המשיכו הלאה, הציבו מטרות חדשות, השיגו עוד ועוד ועוד! כי אם לא תעשו זאת, תחזרו אחורנית. זכרו כי מי שלא נמצא בתנועה קדימה, דינו כדין תקוע... והוא נובל. וודאו תמיד שאתם מצויידים במטרה נכספת!