באופן כללי, ההשפעה שיש לאמוציות על בריאות האדם היא עצומה. הן משפיעות ישירות על מערכת העצבים, אשר שולטת בגופנו, ויכולות לגרום בקלות לעליה במשקל, תוך עידוד של אכילת יתר. גם 'מלחמה' במשקל עודף יעילה יותר כאשר האדם חש אמוציות חיוביות. תחת השפעתן של אמוציות שליליות, אתם עלולים לאבד את כל מה שהשגתם, ואף לעלות באחוזי השומן בגופכם.
במצב של לחץ נפשי, הגוף מפריש הורמונים מיוחדים בכדי 'לפרוק' את המתח, ותר אחר מקורות ל'שמחה'. מזון מתוק גורם להווצרותו של הורמון ה'שמחה', הסראטונין, שעוזר להתגבר על מצב רוח ירוד. החסרון טמון בכך שכמות גבוהה של גלוקוזה גורמת גם להווצרות הורמון אחר - האינסולין, אשר יגרום לגלוקוזה להגיע לתא שומן. כאשר גלוקוזה עוברת מהדם לתאי השומן, האדם חש צורך פתאומי לאכול בערך כל דבר. זוהי הסיבה לאכילת יתר. למרות שיש מספיק אנרגיה בגוף, המוח ממשיך להרגיש רעב - בגלל הרמה הנמוכה של גלוקוזה בדם. והנה קרקע פוריה לאכול עוד, כשלא באמת צריך.
לכן, המלחמה במשקל עודף חייבת להתחיל במצב רוח טוב.
סיבות אחרות למשקל עודף הינן אורח חיים וגנטיקה. אם אינכם סובלים ממחלות ושומרים על אורח חיים בריא, אך עדיין משמינים, שימו לב למצב הרוח והסטרס בעבודה. רק לאחר שתתגברו על אלו, תוכלו להצליח בירידה במשקל.
איך מצב הנפשי משפיע על הגוף?
קשת הגורמים העלולים להביא לעליה במשקל רחבה מאוד. בין הגורמים הללו, המקום הראשון שייך למצב הנפשי.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.