כמובן, כאשר מדובר במקרים קשים של קלקול קיבה, או חום גבוה מאוד, וכאשר הרופא ממליץ לשהות במיטה –זה לא הזמן להתאמן. יתרה מכך, במקרים אלו מאמץ פיזי מופרז יכול לגרום לסיבוכים במחלה. אולם אם הצטננתם, ואתם מרגישים סביר - אין מניעה להתאמן, במיוחד אם אתם גם לבושים בהתאם – המזגנים בחדר הכושר לא יסיעו לכם בהחלמה. האימון יעלה את הדופק ואת חום הגוף, ויגרום להאצת זרם הדם – את אותן התוצאות בדיוק מביא גם מתכון הסבתא הנודע לשמצה - מרק עוף והתכרבלות בשמיכת פוך חמה.
חשוב להתאמן בצורה אינטנסיבית, תוך העדפה למשקל גדול והפסקות קטנות. ב-10-20 הדקות הראשונות זה לא יהיה קל, שכן כל משאבי הגוף מופנים למאבק בחייקים; אך 10 עד 40 הדקות הבאות של האימון יהפכו לאימון רגיל. שלב זה הוא מאוד אינדיבידואלי ותלוי בחומרת המחלה. תדעו לזהות אותו, שכן ברגע מסויים רמת ההזעה תרד בצורה דרסטית, ותתחילו להרגיש יותר טוב.
בזמן האימון, רמת ה-pH בדם יורדת. דם חמוץ יותר מזרז תהליכי החלפת חומרים בגוף ובכך אתם עוזרים לגופכם להלחם גם.
אך חשוב לא פחות לא להגזים. מחלות מלוות בהחלשות המערכת החיסונית של הגוף, ולכן אימון יכול לעזור בשלביה הראשונים של המחלה. גם בשלבים התמקדמים לא יזיק. וכמובן זכרו, כשנכנסים לרכב לאחר האימון, לא להפעיל מזגן על 10 מעלות. הגוף אינו בריא, אז עזרו לו להחלים, גם בתרופות או ויטמינים.
אימון בזמן מחלה
בהרבה מכונים, מאמנים נוטים לשלוח הביתה מתאמנים מצוננים או עם קצת חום. המוטיבציה שלהם יכולה לנוע בין מניעת הדבקה של מתאמנים אחרים במכון, ועד לדאגה אמיתית לבריאותם של אותם מתאמנים מצוננים. מניסיון העבר, אנו ממליצים להימנע מהגישה זו, ולאפשר למתאמן להתאמן על פי רצונו והרגשתו.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.