אימון יתר - מה זה, האם זה טוב ואיך מזהים את זה?

העמסת יתר יכולה להיות מועילה באימונים ספציפיים פעם בחודש או חודשיים, אך אימונים אינטסיבים מידי לאורך זמן אינם מאפשרים לשרירים להתאושש ולנוח, ובכך גורמים לפציעות. ישנה דרך יעילה לבקרת עומס באימונים – בדיקה אורטוסטטית.


אין שיתופים... שתפו!
אימון יתר - מה זה, האם זה טוב ואיך מזהים את זה?

בבוקר למחרת האימון, מיד לאחר שהתעוררתם ומבלי לקום מהמיטה, מדדו את הדופק שלכם. אפשר למדוד ביד או בצוואר. ספרו את מספר פעימות הלב בדקה וזיכרו אותו.

התישבו על המיטה בצורה איטית וממדו שוב את הדופק. זכרו אותו גם. ועכשיו קומו מן המיטה, עמדו וממדו את הדופק בשלישית. כעט יש בידיכם שלושה מספרים. אם ההפרש בניהם לא עולה על 10, מצבכם טוב. האימון שביצעתם אתמול התאים ליכולות גופכם.

והיה והמספר עולה על 12 – האימון היה קשה מידי. בכדי להמנע מעומס יתר, הורידו את הלחץ בתרגילים הבסיסיים. מדד נוסף לעומס יתר הוא סימן עקיף - העדר רצון להתאמן, עייפות באימונים וחוסר התקדמות. במידה ויש כאבים שאינם עוברים – מדובר בסימן יותר חמור או אפילו עדות לפציעה. עשו הפסקה – אל תהרסו את הגוף.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.