סודות הבריאות: משיכה למותן, מתי התרופות מפריעות לאימון, וריצה - בבוקר או בערב?

אנחנו פותחים בסדרת כתבות בנושא בריאות. היום נדבר על שלושה בנושאים שמעסיקים לא מעט מתאמנים: טעות גורלית בביצוע תרגיל המשיכה למותן, מתי יש לנקוט במשנה זהירות בעת שילוב תרופות ואימונים, והויכוח הנצחי – מתי עדיף לעשות קרדיו - בבוקר או בערב.


אין שיתופים... שתפו!
סודות הבריאות: משיכה למותן, מתי התרופות מפריעות לאימון, וריצה - בבוקר או בערב?

משיכות למותן בישיבה

אחד התרגילים האהובים ביותר לאימון שרירי הגב הוא משיכת פולי למותן בישיבה. אולם, לא מעט מתאמנים עושים טעות טכנית קטנה שעלולה לפגוע - לאורך הזמן - בבריאותם – הטיה של פלג הגוף העליון קדימה, על מנת "למתוח יותר את השריר הרחיב". אין ספק שהשריר נמתח, אבל מבלי לשים לב, מתאמנים אלו מפעילים את הגב התחתון בזמן ביצוע התרגיל. היות ומדובר בדרך כלל במשקל עבודה משמעותי, הפעלת שרירי הגב התחתון – במקום שרירי הגב העליון עבורם מיועד התרגיל – מביאה לנזק בלתי הפיך, שיגמר במקרה הטוב בפריצת דיסק. מיותר לציין גם כי שרירי המטרה לא מקבלים את העומס המירבי, והמתאמנים הולכים עם תחושת פספוס, מוסיפים עוד משקל, ומתחילים להתנדנד עם הגוף - ובכך פוגעים עוד יותר בגב, ללא שום סיבה. שבו ישר, משכו את הכתפיים אחורה – כך גם תמתחו את השריר וגם לא תפגעו במותניים.

 

מתי התרופות מפריעות לאימון

כולם יודעים שיש תרופות שאסורות לשילוב. לעתים, אין לצרוך מזונות מסויימים כשנוטלים תרופות. אולם, חשוב לזכור גם שיש תרופות שנטילתן מצריכה המנעות מלאה מאימונים. להלן רשימת הכללים:

· כל תרופה שמעלה את לחץ הדם. שילוב עם אימון יבטיח הפרעה בקצב הלב.

· לא משנה אילו תרופות אתם נוטלים, שתו יותר מים. כשאתם מאבדים נוזלים במהלך האימון, ריכוז החומרים הפעילים בגופכם עולה, ואין לדעת למה זה יכול לגרום.

· כשאתם מקבלים אנטיביוטיקה, הורידו את קצב האימונים. רוב האנטיביוטיקות מחלישות את הרקמות שבין המפרקים, ולכן רמת החשיפה לפציעות עולה.

· מרביתן של התרופות נגד אלרגיה (אנטיהיסטנין) פוגעות בריכוז וגורמות לישנוניות. עדיף להמנע מתרופות אלו לפני אימון.

 

מתי עדיף אימון קרדיו - בבוקר או בערב?

ידוע כי אין תשובה חד משמעית לשאלה זו, אבל המחקרים האחרונים בתחום בחנו קבוצת מתאמנים שעשו שני אימוני קרדיו של חצי שעה ביום. קבוצה אחת התאמנה בשעות הבוקר, והשניה בשעות הערב. בשני המקרים מדדו את החום, הדופק, המרכב הכימי של הנשיפות, ורמת החומרים שהתפרקו מחומצות החלב בדם. את המדדים דגמו במנוחה, לאחר חימום, וכל 10 דקות במהלך האימון.

לא נמצא שום הבדל בכל המדדים הללו, אך כשנשאלו הנבחנים אודות הרגשתם, כולם אמרו כי אימון ערב היה עבורם קל יותר, מאשר אימון בוקר. החוקרים קשרו עובדה זו לעליה הטבעית בחום הגוף בשעות הערב - שהרי קל יותר לאדם לנשום כשחום הגוף גבוה יותר. אזי המסקנה מתבקשת – לא רוצים לסבול באימון קרדיו?בצעו אותו בערב. חשוב גם לזכור שאם אתם עושים אימון בחוץ, המנעו מקרבת רכבים - הרי מטרתכם אינה לנשום את פליטות האגזוזים שלהם. היו בריאים.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.