מה עושים כשהמפרקים כואבים?

כמעט כל באדיבילדר או פאווארליפטר, בשלב כזה או אחר, נפגש עם כאבי מפרקים. מה עושים וכיצד מתמודדים עם הבעיה?


אין שיתופים... שתפו!
מה עושים כשהמפרקים כואבים?

ספורטאים צעירים מתלוננים רבות על ה"קליקים" שמשמיעים המפרקים. הכאב, שהוא פועל יוצא של הצלילים המצחיקים – הוא אחת הסיבות הנפוצות ביותר להפסקת האימונים. והבעיה לא ייחודית רק לבאדיבילדרים - חובבי ריצה עם ניסיון של 8-10 שנים יפגשו את כאבי הברכיים או כף הרגל - החל מסתם כאב מציק, עד לפגיעה משמעותית ביכולת להמשיך בתחביבם.

 

לרוב הרופאים רושמים תרופות המכילות כונדרואיטין וגלוקוזאמין – חומרי בנייה מרכזיים של רקמת הסחוס, שגורמים להיווצרותו של נוזל הסינוביאלי (מזין סחוס). אבל לשמחתנו, הספורטאים של היום כבר לא מגיעים למצבים קטסטרופלי, ולכן לא מדובר כאן בהפסקת אימונים או אפילו בהקלה בעומסי העבודה.

רוב יצרני תוספי התזונה משלבים את החומרים החיוניים למפרקים במוצריהם. אלו חומרים קלים לעיכול, וניתנים לשימוש חופשי. כך ניתן, בין היתר, למנוע את בעיות המפרקים כלל וכלל. אבל מה עושים כשהמפרק כבר כואב?

 

קודם כל, מתייעצים עם רופא. שנית, הולכים לבית מרקחת ומחפשים תרופות ללא מרשם המכילות כונדרואיטין וגלוקוזאמין. בנוסף, עושים אמבטיות עם מי מלח (או הולכים לים המלח), תמצית אורן, מרווה, וקמומיל.

זכרו גם כי ג'לטין הינו חומר מעולה לטיפול ותחזוקה של המפרקים. הסיבה היא חומצות האמינו שהוא מכיל. הן אחראיות לשמירה של גמישות המפרק, ומונעות את הזדקנותו. שמים כפית ג'לטין על 100 מ"ל מים קרים, משאירים ל-12 שעות. אחר כך מוסיפים כפית דבש ומים חמים. מערבבים ושותים בבוקר. משקה כזה פעם-פעמיים בשבוע יעשה את העבודה. מעבר לכך, אם במשך שלושה חודשים תקפידו על השגרה הבאה - תאכלו מזון עשיר בג'לטין במשך 10 ימים, לאחר מכן 10 ימי הפסקה, ועוד 10 ימים - יהיה לכם מספיק חומר בנייה, ותשמרו על בריאותכם.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.