חלק מהפציעות, כגון פציעות כתף או ברך, אינן מאפשרות המשך שגרת אימונים רגילה, ואפילו לא תוכנית מקוצרת, היות ולא ניתן לוותר לחלוטין על תנועות שהמפרקים הללו נוטלים חלק פעיל בהן. במקרה כזה, יש להשמע להוראות הרופא המטפל. כשתחלימו קצת, ניתן לחזור בהדרגה לאימונים.
ניקח לדוגמא את ארנולד שוורצנגר. אחרי ניתוח שעבר בברך, הוא חזר לסקוואטים עם משקל של 50 ק"ג במקום 180-200 ק"ג אליהם היה רגיל. למרות שוודאי זה נראה קצת מצחיק במכון, הטכניקה עבדה. כעבור חצי שנה הוא כבר היה מסוגל לעבוד עם משקל העבודה הרגיל שלו. מטרת האימון לא הייתה כוח או מסת שריר כמובן, אלא לגרום למפרקים לעבוד, ולא לאבד גמישות ומיומנות.
מי שחווה שברים, אם אין מניעה רפואית להתאמן, ניתן להפוך את האימון לסוג של פיזיותרפיה. לגרום לגוף לקבל נוטריינטים חיוניים, ולהחזיר גמישות לאזור הפגוע. הורידו את המשקל למינימום, והתקדמו לעט. עוד גרם ועוד סנטימטר, עד שתוכלו להתשקם באופן מלא. העדיפו מכשירים על פני משקולות חופשיים, החליפו סקוואט בשפיפות ברכיים במכונה ודד-ליפט ב"בוקר טוב" או פשיטת גב בספסל.
היזהרו! אימון תוך כדי כאב יכול להתבצע רק באישור רופא המתמחה בפציעות ספורט. כמו כן, חשוב להבין שישנם סוגי כאב שונים – כאב טוב וכאב רע. אל תקשיבו ל"אלו היודעים ועברו את אותו הדבר". יתכן ובמקום להשתקם, תהפכו לנכים לגמרי. ואין שום דבר טוב בלהיות נכה מלבד החנייה הקרובה יותר לכניסה למכון הכושר, והרי גם כך לא תוכלו להכנס לשם שוב לעולם.
אימון נגד כאבים – כאופציה לטיפול בפציעות
לצערנו, פציעות הן חלק מחיי היומיום של רוב המתאמנים. ויתור או דחיית הטיפול בהן יביא להחמרה ובטווח הרחוק גם לנכות, ולכן אין להזניחן בשום פנים ואופן. נפצעתם? אל תעמיסו על האיזור הבעייתי, אבל גם אל תפסיקו להתאמן!
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.