אגוזים הם מקור אנרגיה מצויין לגוף האדם. הם משמשים להכנה של תוספי חלבון וגיינרים רבים, הודות לערכם הקלורי העצום - כ-650 קק"ל ל-100 ג'. אגוזים מסויימים אף מכילים נוטריאנטים רבים, שמסייעים להתאוששות הגוף לאחר עומסים כבדים. הם חיוניים למערכת כלי הדם, דבר בעל משמעות רבה אף יותר כאשר מדובר באתלטים ובפאורליפטרים. ואם זה לא מספיק, דעו כי רוב סוגי האגוזים מכילים חומרים אנאבולים טבעיים, שמדרבנים את בניית מסת השריר.
באשר לחלבון, ריכוזו הממוצע עומד על 16-25 ג' ל-100 ג' מוצר, ומדובר בחלבון איכותי במיוחד. אגוזים מכילים כ-70% שומן צמחי נטול כולסטרול, שנחוץ לתהליך חילוף אנרגיה תקין בגוף. הם כמעט ולא מכילים פחמימות, ולכן ניתן להשתמש בהם גם בתקופות של חיטוב.
מבחינה מדעית, ישנם שלושה סוגי אגוזים "אמיתיים": קשיו, לוז וצנובר. אגוזי מלך, אגוז האדמה (בוטן), פיסטוק וכו' אינם אגוזים בפועל. זה לא אומר שהם אינם בריאים לגוף האדם. לבוטנים, למשל, יש את כל התכונות החיוביות של אגוזים, אך גם אם תרצו אי אפשר להשמין מהם. פיסטוק מכיל שמנים אתריים שמשפרים את מצב הרוח ומעוררים את הגוף. אגוזי מלך מרפים שרירים, מרגיעים ובעלי השפעה חיובית על מערכת העצבים (חשוב במיוחד בערב לאחר האימון). בשילוב עם דבש, אגוזי מלך יסייעו מאוד בתהליך התאוששות לאחר פציעה.
מצד שני, אגוזים אינם קלים למערכת העיכול שלנו, וכמו בכל דבר - אין להגזים בשימוש בהם. אנו ממליצים לצרוך חופן אגוזים ביממה (עבור אגוזי מלך מדובר בכ-5-8 ליום).
אגוזים לבוני גוף
אגוזים הם מקור אנרגיה מצויין לגוף האדם. הם משמשים להכנה של תוספי חלבון וגיינרים רבים, הודות לערכם הקלורי העצום - כ-650 קק"ל ל-100 ג'.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.