הבעיה היא, שאין הרבה מתאמנים שבאמת יודעים כיצד עושים את זה נכון, בצורה שגם תועיל לגופכם וכך שגם תרגישו טוב אחרי כן. היום נדבר על כך.
אם אתם דוגלים בגישה רצינית לענייני התזונה, ראשית חשוב להבין שזהו לא יום בו אתם יכולים לאכול ולשתות כל מה שבא לכם וכמה שבא לכם. יום כזה יביא, במקרה הטוב, להרגשה לא נעימה ביום למחרת, ובמקרה הפחות טוב - אפילו קלקול קיבה והאטה במטבוליזם, התוצאה ההפוכה למטרה המקורית. אז מה עושים?
תהליך ההרזיה מבוסס על העובדה הפשוטה שאתם מכניסים לגופכם כמות קלוריות קטנה ממש שהוא מבזבז. יש מושג שנקרא "רציון שבועי". זוהי כמות הקלוריות שעליכם לצרוך במשך השבוע (ולא ביום). למשל, אם אתם שוקלים כ-90 ק"ג, יש לצרוך כ-2700 קק"ל ביום לצרכי הרזיה. אכלו רק 2200 קק"ל ביום, ובכך תגיעו ל"עודף" קלוריות שתוכלו להוסיף ליום הצ'יט שלכם. כמובן, יש להקשיב לגופכם בעניין זה. אתם חייבים להרגיש טוב במהלך השבוע, ולכן לא כדאי להגיע לגרעון קלורי גדול מדי. בנוסף, גם הארוחות ביום המרמה לא חייבות לכלול רק סוכרים ש"ישרפו" את כל ה"חסכונות" שלכם מהשבוע.
זכרו, ימי צ'יט חשובים מאוד עבור אלו שמקפידים על תזונה למטרת הרזיה. זוהי הדרך היחידה כמעט לדרבן את מערכות הגוף (שכפי שאתם יודעים מסוגל להסתגל להכל) לעבוד בצורה תקינה. מאידך, הגבול בין ימי צ'יט לשבירת דיאטה הוא דק מאוד. אם קשה לכם, או אם אינכם חשים בטוב, גשו לתזונאי מקצועי להתייעצות.
איך מרמים נכון – כיצד לבנות ארוחת צ'יט נכונה?
אנו בטוחים שרובכם שמעתם שמדי פעם יש לשלב "ארוחות רמאות" בתזונתכם. כך אתם מורידים מהלחץ, ומאפשרים לגופכם לתפעל את המטבוליזם בצורה הנכונה.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.