1. גבינת חלומי
אם אתם אוהבים מאכלים מלוחים, זהו המוצר בשבילכם. מקורו בקפריסין, והוא מיוצר מחלב עזים וכבשים. יחס חלבון/שומן בגבינה זו הוא 1:1. 100 ג' חלומי מכילים 20 ג' חלבון מלא. הסוד של החלומי הוא שאינה נמסה בטמפרטורה גבוהה, ולכן ניתן להכין אותה על הגריל או במחבת - ממש כמו סטייק. נסו לחתוך חלומי לחתיכות עבות, ולטגן 2-3 דקות מכל צד. אחרי זה סחטו עליה קצת לימון, והוסיפו שמן זית – והנה קיבלתם מעדן מעולה, ובריא מאוד.
2. רוויון או קפיר
אם אתם אוהבים יוגורטים, זה הזמן לנסות רוויון. הוא מיוצר מחלב ע"י תסיסה, בסיוע חיידקים ידידותיים. הידעתם שרוויון בריא פי-3 בערך מכל יוגורט ממוצע בשוק? הוא גם מכיל חיידקים פרוביוטים אמיתיים, ולא חומרים כימיים שונים שמרבים להוסיף ליוגורטים. הרוויון משפיע בצורה חיובית על מערכת העיכול, ומחזק את המערכת החיסונית של האדם. הוא גם מכיל כמות גדולה של סידן וחלבון. היות והוא תוצר של תסיסת חלב, הוא מכיל כמות מאוד נמוכה של לקטוזה, ולכן ניתן לשימוש גם עבור אנשים אלרגיים לחלב.
3. לבנה
אתם בוודאי מכירים את המוצר הזה. הוא מיוצר ע"י סינון של יוגורט מלא, ומכיל כמות גבוהה מאוד של חלבון. בשילוב עם ירקות, תמצית לימון ושמן זית, לבנה יכולה להפוך לרוטב מושלם בכריך הבוקר שלכם.
4. חלב עזים
חלב עזים מכיל יותר חומצות שומניות כמו אומגה-3 ואומגה-6, סידן, זרחן ומגנזיום, מאשר חלב פרה. השפעתו על מערכת העיכול עדינה יותר מאשר זו של חלב רגיל, הודות לכמות גדולה יותר של בועות שומן ורמה נמוכה יותר של חלבון אלרגני אלפא-S1-קזאין. נסו פעם להחליף את החלב הרגיל בחלב עזים, ותראו את התוצאות.
5. גבינה לבנה
הגבינה הלבנה הישנה והטובה שכולנו מכירים. היא מיוצרת מחלב, תוך הפרדה של חיידקים ומי גבינה. 100 ג' ממנה מכילים 12 ג' חלבון. היתרון הגדול של גבינה לבנה על פני קוטג' או גבינה אחרת, הוא שהיא כמעט ולא מכילה מלח. ניתן להשתמש בה במקום יוגורט, שמנת או מיונז. צוכלו לערבב אותה עם פירות טריים או להכין איתה פירה. בקיצור, מוצר פשוט, בריא וטוב.
חג שבועות שמח חברים, ושבוע טוב ובריא!