מתאמנים ומתאמנות רבים מענים את עצמם בדיאטות רצחניות, ועושים כל מה שרק אפשר כדי להוריד עוד חצי קילו שומן. ולפעמים, זה פשוט לא עובד. היום ננסה לעשות סדר בבלאגן, ונמנה את שש הטעויות הנפוצות ביותר בתקופת הרזיה, שפשוט הורסות את החשק והמוטיבציה.
1. אתם צמים לעתים קרובים מדי
צום לפני ארוחת צ'יט יכול להשפיע לטובה על תהליך החיטוב וההרזיה, הודות לגרעון הקלורי ולשינוי בכמות הורמון הלפטין (הורמון הבטחון שלנו). אבל אם אתם צמים יותר מדי זמן או לעתים קרובות מדי, אתם בצרה - גם תאבדו יותר מדי ממסת השריר, וגם קרוב לוודאי שתהיו כל כך רעבים בערב, שלא תוכלו לעצור בזמן.
2. "ניקוי רעלים" קטלני
תהליך "ניקוי הרעלים" או "ניקוי הקיבה" נראה כמשהו מבטיח ובריא למדי. אתם מרגישים קלילים יותר, יש לכם יותר אנרגיה ואתם נראים חטובים יותר. מצד שני, זה גם גורם לכאבי ראש, התייבשות, שלשולים ואף מחלות כאלו ואחרות. במקום לרוץ ולהשתמש ב"מתכוני פלא" שמצאתם באינטרנט לניקוי הקיבה, פשוט תאכלו יותר פירות וירקות. לא רק שזה יעזור לכם לנקות את מערכת העיכול שלכם, אלא גם יעזור לאכול פחות מזונות אחרים. אם תשלבו בין 5 ל-10 מנות קטנות של ירקות ופירות ביום (ונוטריאנטים נוספים), תחוו תחושת שובע במשך היום ותצרכו פחות קלוריות בסה"כ.
3. לסמוך על תרופות הרזיה
חברות מפרסמות תוצאות מדהימות שנובעות משימוש בתרופות הרזיה וסימולטניים דיאטטיים. האמת היא שאף פעם לא ראינו אותם עובדים באמת. יתרה מכך, לפעמים שימוש יתר בתוספים מסוג זה יכול בקלות לגרום לבעיות בריאותיות, במיוחד באנשים עם רקע של מחלות לב – בשל השימוש המופרז בקפאין ובמרכיבים שמעלים את חום הגוף והדופק.
4. ויתור על סוגי מזונות שלמים
ויתור מוחלט או שימוש יתר בסוג מזון כלשהו לעולם לא היה מתכון להצלחה (כמובן, חוץ מאלרגיות למזונות מסויימים). נכון שפחמימות נחשבות לאויב מספר אחד של המרזים, אך זו לא סיבה לוותר עליהן לגמרי. הפחמימות הן הדלק שלנו. מוח האדם משתמש בכ-25% מאנרגיית הגוף ובכ-60% מכמות הגלוקוזה בדם, אז תארו לכם מה יהיו ההשלכות של ויתור מוחלט על פחמימות. לא רק שהגוף צריך פחמימות, הן גם צריכות להיות איכותיות (בעלות אינדקס גליקמי גבוה) כמו ירקות, דגנים מלאים, קטניות וכד'. אלו ייתנו לכם מספיק אנרגיה ותחושת שובע לאורך הזמן. מאידך, קמח לבן, מתוקים, שתיה מתוקה וחטיפים אמנם גם יביאו עמם המון אנרגיה, אך לזמן קצר בלבד - ובכך יהרסו את הדיאטה שלכם.
5. החלפת מזון מוצק במזון נוזלי
שייקים וסמוזיס בהחלט יעזרו לכם להתגבר על תחושת הרעב כשאין לכם אפשרות לאכול מזון רגיל. אך הם לא יכולים לשמש תחליף לכל התפריט שלכם. קשה מאוד לנהל צריכה קלורית כשמשתמשים במזון נוזלי, וקשה אף יותר להתמיד בכך. זה ללא ספק מהיר יותר, ואין צורך להכין אוכל, אבל בכל זאת, גם בתקופות הקשות, השתדלו שלא להחליף את המזונות המוצקים בהם, וכשאין אפשרות בכלל, השתמשו בפירות מלאים וירקות לשייק שלכם.
6. להסתמך על האימונים בלבד
כמה מהחברים שלכם גם עובדים קשה במכון וגם מקפידים מאוד על דיאטה מורכבת? לא הרבה, אנו מניחים. האמת היא שכשאתה עובד קשה במכון אתה כל כך רעב בערב, שקשה עד כדי בלתי אפשרי להתאפק. המפתח להצלחה הוא באיזון נכון בין אימונים אפקטיבים לדיאטה נכונה. כך גם תהיה לכם אנרגיה בכמות מספקת כדי להתאמן ולא לטרוף את כל המקרר בלילה, וגם יווצר גרעון קלורי נכון שיביא לירידה אפקטיבית במשקל.