תפוחים, אגסים ופירות אחרים הכוללים פרוקטוזה
פרוקטוזה מתעכלת בקצב איטי יחסית, ושומרת – לאורך זמן - על אחוז סוכר גבוה יחסית בדם; בכך היא למעשה מדכאת תאבון. מספיק לאכול 2-3 תפוחים בערב, על מנת לא להרגיש רעב למשך 3-4 שעות. כמו כן, מזונות אלו עשירים בסיבים תזונתיים, ובכך גורמים לגוף "לחשוב" שאתם מלאים. גם תהליך הלעיסה הממושך שפירות מצריכים יגרום לכם לחשוב שאכלתם כמות מכובדת של מזון.
שיבולת שועל
ש"ש כוללת כמות גדולה של סיבים ופחמימות מורכבות, ששומרות על תחושת השובע לאורך זמן.
נוזלים לפני ארוחה
כוס מים חמים או לבן דל לפני ארוחה תמלא את הבטן, ותגרום לכך שתאכלו פחות בזמן הארוחה.
מזונות עשירים בחלבון
למרות שחלב וביצים לא ממש יעזרו לכם, בשר בהחלט כן, וכמוהו גם דגים. בני האדם הם טורפים מטבעם, ולכן ארוחה שתכלול בשר, דג או עוף תהיה ממלאת יותר מאשר ארוחה בעלת כמות קלוריות זהה, אך מבוססת על טהרת מזונות אחרים. אולם הזהרו, לצריכה מופרזת של חלבון על חשבון פחמימות ושומנים יש פוטנציאל לגרום לבעיות בריאותיות.
גבינה
כמו כל מוצר עתיר שומן, גבינה מתעכלת לאט יחסית, ולכן תגרום לתחושת שובע למשך כ-3-6 שעות. כמובן שאין להרבות במזון שומני מדי (כגון חמאה, נקניק וכד'), במיוחד כשאתם בחיטוב או הרזיה, שכן אינכם מחפשים שובע בלבד, אלא גם צמצום בכמויות השומן. זכרו כי ישנם שומנים "טובים" כמו אומגה-3 (שומן דג), שמן פשתן או חרדל, ודומיהם. כתבנו בעבר על שומנים ב סודית - תוכנית לפיתוח הגוף.
מזונות לא טעימים
גריסי פנינה, לחם עם סובין, או החלפת בשר מטוגן בבשר מבושל (כמות קלוריות זהה, אך תרצו לאכול פחות)
פירות הדר, לבן ורוויון, שום ובצל
אלו מביאים להאצה במטבוליזם ובפירוק השומנים, ולכן בשילוב עם פירות אחרים יהוו פתרון מעולה למרזים. למרות שמזונות אלו לא יגרמו לכם להרגיש פחות רעבים, הם יזרזו את תהליכי המטבולים בגוף.
ישנן שמועות רבות שמים מינרלים מוגזים גורמים לתחושת שובע ולהאצה במטבוליזם. בפועל, התוצאה הפוכה לחלוטין – תרצו לאכול יותר.