היחס המומלץ בין שומנים רווים ללא רווים לאדם מבוגר הוא 2 ל-1, בכמות מצטברת של 70-110 ג' ליום. אם דרושה אנרגיה נוספת לגוף (למשל, כשקר) מומלץ להגביר את צריכת השומן, אך בכמות שלא תעבור על 30% מכלל התזונה היומית. הכמות האידיאלית תהיה כ-20%. כמות השומנים היומית הדרושה לאדם משתנה בהתאם גורמים שונים, ובהם רמת הפעילות, הגיל ואף מזג האוויר. אנשים שמתאמנים באזורים קרים יותר זקוקים ליותר שומן מאנשים שלא מתאמנים וגרים באזורים בעלי אקלים כמו אצלנו. עם הגיל יורד הצורך בשומנים, וגם היחס בין שומנים רווים ללא רווים יפחת לכ-50/50.
צריכה מוגברת של שומנים מן החי יכולה לגרום לעליה בכמות הכולסטרול בדם, וגם להשמנה. לכן ההמלצה עבור בעלי הנטיה להשמנה היא לצרוך יותר שומנים מן הצומח מאשר מן החי.
שומן מן החי נמצא בכל סוגי הבשר ומוצרי החלב, ושומן ממקור צומח אפשר למצוא בזרעים ובשמנים המבוססים עליהם. השומנים משתתפים בתהליכי ספיגת סוגי ויטמינים מסויימים, ובלעדיהם אלו לא יספגו. זוהי הסיבה שמומלץ להוסיף שמן לסלטים הכוללים ויטמין A, D ו-E.