למה עדיף לאכול לעתים תכופות?

מזה זמן רב יש הסכמה בין כל הדיאטנים שמומלץ לאכול לפחות 5 ארוחות ביום, ועדיף אפילו 6. כמו שאתם רואים, האידאל לא רחוק מהמינימום. בוני גוף מקצועים אוכלים, לרוב, כל שעתיים. יש לציין כי חלקן הגדול של הארוחות הן למעשה תוספי תזונה. היום ננסה להבין מדוע חשוב כל כך לאכול מעט, אך לעתים קרובות.


אין שיתופים... שתפו!
למה עדיף לאכול לעתים תכופות?

ראשית, גוף האדם מסוגל לעכל כמות מזון מסויימת בפעם אחת, ומאידך מהירות העיכול אחידה, פחות או יותר, במשך שעות היום. ישנם מחקרים שטוענים כי הגוף אינו מסוגל לעכל יותר מ-30 ג' חלבון בפעם אחת, אך מספר זה הוא שנוי במחלוקת, ויכול להשתנות בין אדם לאדם בהתאם למטבוליזם, משקל גוף וכד'. מהירות העיכול תלויה גם במזון עצמו. חלבון ביצה נספג במלואו תוך 2-3 שעות, בעוד שלבשר תהליך זה יקח כ-6-7 שעות. עובדה זו מהווה בסיס לדיאטות רבות – נדבר על כך בעתיד. מנות קטנות גם מסייעות לשלוט בכמות הקלוריות היומית, בהתאם לרצונכם. דמיינו לכם מה היה קורה לו הייתם אוכלים 6 פעמים ביום מנות בנות 1-1.5 אלף ק"ק?

בנוסף, הגוף זקוק לחומצות אמינו כל הזמן. הן משמשות עבורו מקור אנרגיה - אחרת הוא מתחיל להשתמש במה שהוא יכול (כשבהתחלה אלו הם השרירים, ורק אחר כך השומן, לצערנו). אנחנו חיים, זזים, ומוחנו עובד, וזוהי אחריות הגוף לתחזק את כל הפעולות האלו. חומצות האמינו מגיעות ממזון, וכאשר אנו ישנים – אנו לא אוכלים, ונוצר חוסר, שיכול – כאמור – לגרום לגוף "לקחת" מהשרירים. זוהי הסיבה שישנם ספורטאים שממש מעמיסים את עצמם בחלבון לפני השינה - בכדי למנוע את התופעה הזו.

יתרון נוסף לארוחות מרובות במשך היום הוא שהגוף מרגיש "בטוח" (יש לו מספיק חומצות אמינו), וכשהוא מרגיש בטוח - הוא מזרז את המטבוליזם ב-8-12% וגם נפטר מהרזרבות (מ-1-2% עד 7% שומן). בפועל, כשאתם אוכלים יותר ולעתים תכופות יותר, אתם מתחילים לשרוף שומן. זוהי עובדה מדהימה וקשה מעט להאמין בה, אך כך גופנו עובד.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.