תפוחים לבוני גוף - האם זה בריא?

אין שולחן בישראל שלא כולל תפוחים. אך היחס לתפוחים בקרב מפתחי הגוף אינו טריוויאלי. 


אין שיתופים... שתפו!
תפוחים לבוני גוף - האם זה בריא?

מצד אחד, זהו אחד המקורות החשובים לויטמין C, ברזל, ומרכיבים תזונתיים נוספים שחשובים מאוד לגוף. מצד שני, תפוחים מכילים כמות גדולה מאוד של פרוקטוזה (כ-60% מכלל הפחמימות), שהופכת לגליקוגן בכבד או לשומן. לצערנו הצורך של הכבד בגליקוגן אינו גדול – רק 100-150 גרם. לכן לא מומלץ לאכול תפוחים, במיוחד אדומים וצהובים, בערב לקראת השינה. עדיף לאכול אותם במחצית הראשונה של היום. לעומת זאת, כאשר מדובר בתפוחים ירוקים, החוקים מזתנים לחלוטין. כמות גדולה של סיבים תזונתיים מסייעת למערכת העיכול, ומעלה את רמת ההמוגלובין בדם. זאת בתורה מעלה את מהירות העברת החמצן בדם, מה שמסייע בניהול משקל תקין (פירוק השומנים נעשה ע"י חמצן, במיוחד בנוכחות אל-קארניטין). ואילו הסיבים התזונתיים מנקים את הקיבה.

"התכונות הרעות" שפירטנו מעלה קיימות, למעשה, בכל זוגי התפוחים. ואולם, תפוחים ירוקים מכילים פחות פרוקטוזה – זאת הסיבה לכך שהם לא מתוקים. צריכה תדירה של תפוחים (מספיק 200-400 גרם ביום) מעלה את התאבון ומנקה את מערכת העיכול והכבד (הודות לחומצה הכלורוגנית) – בדומה לרב מוצרי החלב החמיצים (ריוויון, לבן, גבינה לבנה). זאת ועוד, תפוחים גם מדכאים את תהליכי התסיסה בקיבה הודות לחומצות הטבעיות הרבות שהם מכילים. טאנין, שגם הוא מצוי בתפוחים, הינו חומר שמונע היווצרות אבנים בדרכי השתן. מומלץ לשתות כוס מיץ תפוחים או לאכול תפוח 20 דקות לפני ארוחה לעליית חומציות הקיבה – מה שמסייע לעיכול תקין.

ויטמין C חיוני גם הוא למערכת החיסונית של הגוף - הוא מפרק רדיקלים חופשיים (ובכך מונע קטאבוליזם), מוריד את רמת הכולסטרול, ומגדיל את גמישותם של כלי הדם. עוד מרכיב חיוני המצוי בתפוח – פקטין, עוזר לגופכם להפטר מחומרים רעילים כמו ארסן ועופרת.

אז שתיהיה לכם שנה טובה, שנה של בריאות, אושר וכושר. עשו "לייק" לדף של "סודית", שתפו אותנו, ותהנו ללמוד לבנות את גופכם ולהשאר בריאים תמיד!

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.