לא מעט ספורטאים משתדלים להימנע מבשר בקר או כבש (למעט בשר רזה), מתפוחי אדמה, מאטריות וכדומה. הם מניחים, ובצדק, שצריכה של המוצרים הללו עלולה לפגום בגופם. ולכן, הם מחליפים בקר בעוף ותפוחי אדמה ואיטריות במיני ירקות ופירות. בגדול, זה נכון, אך לא תמיד נבון ומחושב.
בנתח בקר או פילה יש מעט מאוד שומן, אבל הרבה קראטין. בנוסף בשר אדום עשיר בוויטמין B (האחראי לאנאבוליזם) וברזל (שבחיבור עם המוגלבין משנע חמצן בדם). ברור כי לא כדאי לאכול רק בשר ובמיוחד בשר מטוגן עם שמן, אך גם לא צריך לוותר עליו לגמרי. עדיף לגוון בין כל הסוגים - עוף, כבש, בקר או דג.
בנוגע לתפוחי האדמה ומוצרים מקמח, רק לסובלים מעודף משקל כדאי להימנע מצריכה של המוצרים האלו. בעלי מבנה גוף רגיל או רזה – זה המקור הטוב ביותר לפחמימות עבורכם. ניתן לאגור כמות מספקת של פחמימות בעזרת ירקות ופירות, אך רב הפירות מכילים פרוקטוזה - פחמימה לגמרי לא מומלצת לגופכם היות והיא לא נאגרת בשרירים בצורה של גליקוגן, ונצרכת בעיקר ע"י הכבד. השתדלו להגביל ל-100 גרם ביום, העודף יהפוך לשומן.
סיבה נוספת לצרוך פחמימות ממקורות שאינם ירקות ירוקים או פירות נעוצה בכך שלעיכולם גופכם מוציא יותר אנרגיה מאשר מקבל מהם. עשו חשבון - כמה תפוחים אתם צריכים לאכול כדי לקבל 4000-6000 קק"ל, להם מתאמן ממוצע זקוק לשם תהליך הגדילה?
מחסור בפחמימות לא בריא לגוף, כי אלו משמשות לו כמקור האנרגיה הנכון ביותר, ובנוסף מעלות את רמת ההורמון האנאבולי – המוגלובין. ולכן, ספורטאים מקצועיים אוכלים (ולא מגזימים) תפו"א, אורז, אטריות מקמח מלא, כוסמת, קוואקר וכו'.
בעתיד נציע לכם תפריט בריא לספורטאים בתחילת דרכם.
בתאבון!
תפוחי אדמה ואטריות לבוני גוף
דעו לכם, שלמרות הדיעה הרווחת, תפוחי אדמה ואטריות אינם אויבים, אלא ההיפך - הם חבריכם, בעיקר בתחילת הדרך בעולם הכושר.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.