
הזמן בו אנו צורכים פירות חייב לבוא לאו דווקא כתוצאה של תחושת רעב, אלא כתוצר של המטרה שלפנינו. לכן רב הדיאטנים ממליצים לצרוך פירות כשעה עד שעה וחצי לאחר הארוחה. בזמן הזה רב הדברים שנאכלו כבר עזבו את החלק העבה של הקיבה,
ונמצאים בחלק הדק שלה, אך החומציות עדיין מספקת לעיכול של תפוח או שניים. באופן זה נוכל לקבל ולהנות מן המיטב שבמזון.
אם מטרתכם לרדת במשקל, פירות יהוו פתרון מצוין לרעב אם תאכלו אותם לפני הארוחה. הם ימלאו את הבטן, מה שיחליש את תחושת הרעב, וגם יעלו את רמת הסוכר בדם, היות ורמת גלוקוזה נמוכה וקיבה ריקה הן הסימן הגורם לגוף להבין שהוא רעב. יחד עם זאת, רב הפירות אינם מקור משמעותי לאנרגיה, ובחלק מן המקרים אך צורכים יותר אנרגיה לעיכולם ממה שהם מספקים בתמורה.
לא מומלץ לאכול פרי מיד לאחר הארוחה. כמות הפרוקטוזה הגבוהה יכולה לעקב את תהליך העיכול, מה שיגרום לתחושת כבדות בבטן וגזים. כדאי להמתין כחצי שעה בין הארוחה לבין הפרי.
עבור מי שסובל מבעיות במערכת העיכול, כל הנאמר מעלה יכול להיות לא נכון.
צריכת הפירות חייבת להיעשות בהתאם למצבכם הבריאותי. במקרה של חומציות נמוכה - כדאי לאכול פירות לפני הארוחה בכדי לגרום לעליה בחומציות הקיבה. לאלו הסובלים מחומציות יתר, לא מומלץ לאכול פירות חמוצים ותותים על קיבה ריקה. זה יגרום לכאבים ואף לאולקוס. במקרה זה, ניתן לצרוך פרי כעשרים עד שלושים דקות לאחר הארוחה.