8 מקורות החלבון הגרועים ביותר עבור הגבר

כולנו יודעים שחלבון הוא אחד המרכיב החיוניים, אם לא החיוני ביותר, עבור בוני הגוף. הוא עוזר לשרירים לגדול, מוריד לחץ דם, מזרז מטבוליזם, ומה לא? אבל האם אי פעם שאלתם את עצמכם אם חלבון מכל מקור טוב עבורכם? או שגם בחלבון, כמו בשומנים ובפחמימות, יש חלבון טוב ולא טוב?


אין שיתופים... שתפו!
8 מקורות החלבון הגרועים ביותר עבור הגבר

חלבון איכותי – הוא חלבון המתעכל במהירה על ידי הגוף, ומספק את כל חומצות האמינו הנחוצות לו לבניית השרירים, ניהול משקל הגוף, ותמיכה בתהליכים המטבולים. להלן 8 מזונות, אשר מספקים כמות מספקת של חלבון, אך לא יכולים לשמש למקור חלבון איכותי, או אינם בריאים עבור גופכם מסיבות אחרות. איך אומרים? השתדלו להגביל או אפילו שקלו להרחיקם מהרציון שלכם.

 

נקניקיה בלחמניה (329 קק"ל, 11 ג' חלבון, 30 ג' שומן)

האם חשבתם פעם ממה באמת עשויה הנקניקיה שלכם? מה שבטוח הוא שזה לא 100% בשר. ואם לא, אז מה כן? קרוב לוודאי סודיום ניטראט (חומר משמר), בשר מהונדס גנטית, שאריות עור, והרשימה עוד ארוכה... אז השאירו את הנקניקיות לחתולים ולכלבים (שגם לא בטוח שיאכלו אותן) ועברו למשהו שאתם יודעים שהיה חי פעם.

 

מרטדלה או בולוני (90 קק"ל, 3 ג' חלבון, 8 ג' שומן)

לא יודעים מה אתכם, אבל אנחנו מעדיפים את הבשר כמקור לחלבון, ולא... לא בטוח שאנו יודעים מה יש שם...

 

גלידה (137 קק"ל, 2 ג' חלבון, 7 ג' שומן)

בימינו ניתן לשלב את הגלידה ברציון היומי שלכם, אבל היא בשום אופן לא מהווה תחליף לחלבון ממקור חלב. זאת משום שהגלידה, ברובה, מורכבת משומן וסוכר - ובכך כמות החלבון בה נמוכה יחסית, ומאבדת את משמעותה.

 

נקניקיות וורסט גרמניות (283 קק"ל, 12 ג' חלבון, 25 ג' שומן)

וורסט נשמע ומריח כמו אוכל של גברים אמיתיים. במיוחד כשיושבים על יד גריל בוער, ומחזיקים בירה ביד. אבל כמות שומן הטראנס הגבוהה שבה שמה בסימן שאלה ענקי את כמות החלבון הנמוכה יחסית בנקניקיה זו.

 

צ'וריסוס (210 קק"ל, 8 ג' חלבון, 20 ג' שומן)

האמת היא שזה נראה כאילו יש בשר טחון אמיתי בפנים, אבל בפועל, גם כאן המון שומן, סודיום וחומרים משמרים. אז לא באמת כדאי...

 

בייקון (54 קק"ל, 4 ג' חלבון, 4 ג' שומן)

לאלו שלא שומרים כשרות ומתלהבים מארוחת בוקר אירופאית או אמריקאית קלאסית, יש לנו חדשות רעות. למרות שעל פניו מבחינת המרכיבים התזונתיים הבייקון לא נראה רע - יש לכם עסק עם קרוב משפחה של כל נקניק תעשייתי אחר. תוסיפו לזה גם את כמות השומן העצומה שמוסיפים בזמן הטיגון, וקבלו מקור חלבון לא ממש טוב לבריאותכם.

 

כנפי עוף מטוגנות (398 קק"ל, 14 ג' חלבון, 29 ג' שומן)

עוף נמנה על מקורות החלבון הטובים ביותר עבור בוני הגוף, אבל שימו לב שיש מרחק עצום בין חזה עוף, לבין 70% עור ו-20% עצמות, קמח ופירורי לחם טבולים בכד שמן בוער... תתרחקו ככל האפשר מפצצת החולי הזו.

 

המבורגר מזון מהיר (232 קק"ל, 13 ג' חלבון, 9 ג' שומן)

זוהי גולת הכותרת של מקורות החלבון הכי לא בריאים שיש. גם אם תוותרו על כל התוספת, הרטבים והלחם, תשארו עם משהו טעים שלרוב אף פעם לא היה בשר. אז לשיקולכם.

 

אכלו בריא ובחרו את מקור החלבון שלכם בחוכמה!

ג'ורדן מזור, מנהל מחלקת תזונת ספורט באוניברסיטת ברקלי, קליפורניה

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.