פי שאנו יודעים, ביצים הן האטלון (תקן) לחלבון בריא עבור המתאמנים. קרוב ל-100% מהביצה מתעכל ע"י הגוף. כמו כן, ביצים עשירות בחומצות אמינו חיוניות ובשומן בריא. עוד יתרון לא מבוטל של ביצים הוא הזמינות, גם מבחינת המחיר וגם מבחינת ההכנה הפשוטה והאחסון – דבר שלא ניתן לומר על בשר או דגים.
עד לא מזמן היו הביצים בראש רשימות המוצרים הלא בריאים מבחינת כמות הכולסטרול שבהן, ולכן ארגון הלב האמרקאי המליץ להגביל את צריכת החלמון ל-4 פעמים בשבוע. כיום המלצה זו אינה תקפה עוד. בשנת 2003 נערך מחקר רחב היקף בקרב חולי לב וכלי דם, והוכח חד משמעית שיש להגביל את השימוש בכולסטרול, אך לא בביצים. אם רמת הכולסטרול בדם שלכם תקינה, אין שום מניעה לצרוך חלמון מדי יום. זכרו כי אם תוסיפו לו גם מוצרים נוספים העשירים בשומני טרנס, ישנו סיכוי גבוה שתפגשו עם הבעיות הללו בעתיד הקרוב. אולם מאידך, אם התזונה שלכם עשירה בירקות, בסיבים תזונתיים, בבשר דל ובביצים, אין לכם ממה לחשוש.
בכדי למקסם את התועלת של חלבון הביצה ולהגביל את צריכת השומנים והערך הקלורי, ניתן, כמובן, להפריד חלבון וחלמון ולהכין חביתת חלבונים. אם ערכה של ביצה גדולה הוא כ-75 קק"ל, 5 ג' שומן ו-6 ג' חלבון, בחלבון שלה יש רק 17 קק"ל ואין שומן כלל. החלמון מכיל, מלבד השומנים, גם חומצות אמינו חיוניות וויטמינים (כמו ברזל, ליצטין, חולין, לוטאין, סלן, ויטמינים B-2, A, D ו-B-12), כך שלא כדאי לוותר עליו תמיד.
בתאבון, חברים!