אז מה הם הכללים האלו?
סיימת? – תסדר אחריך!
לא פעם מתאמנים מתעלמים מהכלל הפשוט הזה. יכול להיות שהם חושבים שמחצית המוט שהשאירו יוכל לשמש מישהו, או לחלופין שתפקידיהם של מאמנים כוללים סידור הציוד אחריהם? האמינו לנו – זה לא המצב.
במכון אין כלים "סתם" זרוקים, שאף אחד לא משתמש בהם
זהו פועל יוצא של הכלל הראשון, אם אתם רואים מוט אם משקל או מגבת – כנראה מישהו משתמש בכלי. שאלו לפני תחילת הפירוק או ההרכבה. ואם הכלי תפוס, התאזרו בסבלנות ואל תתייצבו ליד המתאמן בכדי לחכות לכלי, פשוט עשו משהו אחר במקום.
אף פעם אין מספיק ציוד לכולם.
אם מישהו מבקש להכנס איתכם בסט – אל תתנו לו מבט כאילו הוא ביקש להתחיל עם אחותכם, אלא השתדלו לאפשר לו להצטרף, ואם לא מתאים לכם, הסבירו בנעימות שלהזיז קרוס-אובר מעלה ומטה בכל סט, או להוסיף ולהוריד משקל – לא ממש מתאים. אין שום מניעה לעבוד על אותו תרגיל עד שלושה אנשים מבלי להפריע אחד לשני.
סיימתם? – פנו את המכשיר.
אם בתום הסט האחרון בא לכם לשתות או סתם לשבת – פנו את המכשיר ושבו בצד.
גם אם קראתם המלצה של סופר-דופר-ספורטאי-מקצועי ואתם מלאי השראה מהחוכמתו, אין צורך למהר לחלוק אותה עם שאר המתאמנים (ובוודאי שלא באמצע סט). אם יש לכם ניסיון רב ואתם שמים לב לכך שמתאמן אחר טועה, אמרו למדריך, או לחלופין בשקט למתאמן עצמו.
אל תעמדו בין מתאמן למראה.
יש מצב שהוא מבקר את הביצוע שלו, אז למה להפריע?
השתמשו במגבת ונקו את המושבים לאחר השימוש. אף אחד לא אוהב לשבת או לשכב בשלולית הזיעה שלכם.
אם אתם מתאמנים במכון וותיק עם מתאמנים מקצועים – לעולם על תפסעו מעל מוט; יש אנשים שמאמינים שזה מביא מזל רע.
אין צורך לבקר את ההישגים של מישהו אחר. כל אחד מאיתנו היה פעם מתאמן מתחיל, ויש לזכור שתמיד ימצא מישהו מנוסה יותר מכם.
בנוסף לכללים אלו, יש גם כללי ההתנהגות הרגילים, כמו להגיד "שלום" ו"להתראות" לאנשים שאתם רואים במכון באופן קבוע. כך תשברו את הקרח, וגם תזכו בשם טוב. והכי חשוב, תגלו שיש סביבכם אנציקלופדיות מהלכות של ידע אינסופי בתחום בניית הגוף וגם סתם אנשים נחמדים שכיף לשהות במחיצתם.