מדוע עושים לחיצת חזה?
אם נכנס לפרטי הביומכניקה של לחיצת החזה, נראה כי מלבד קבוצות שרירים גדולות, ישנם גם המון שרירים קטנים שאחראים לביצוע התנועה. למרות שתפקידם נראה משני, אין זה המצב. הם מייצבים את הגוף ובלעדיהם השרירים הגדולים לא יגדלו כפי שאנו מצפים. בלחיצת חזה צדובר בשרירי חגורת הכתפיים, הגב העליון, והשרירים סביב מפרק הכתף. אלו השרירים שיעבדו הכי קשה בלחיצת חזה באמצעות משקולות יד בלבד.
עשו ניסוי פשוט: קחו משקולות יד במשקל של מוט, ונסו לעשות את אותו מספר החזרות כמו שאתם עושים באמצעות המוט. אין אף מתאמן שיצליח לעשות זאת, היות והשרירים המייצבים חלשים יותר מהשרירים הגדולים שלכם, וכאן אתם מפעילים אותם ב-100%. בנוסף, אמפליטודת התנועה משתנה ולכן אתם מעמיסים על השרירים שלכם יותר.
איך עושים לחיצת חזה באמצעות משקולות יד נכון?
כשאתם בוחרים את משקל העבודה, יש לזכור כבראש ובראשונה שאתם הולכים להעמיס את השרירים המייצבים. לכן, שיטות כמו העמסה מוגברת, תנועה נגדית, כשל שרירי וכן הלאה, עדיף להשאיר לאימון באמצעות מוט. על מנת להשיג את המיטב בתרגיל, יש לשים לב קודם כל לטכניקת הביצוע. הרי בכדע לשמור על טווח תנועה מקסימלי, תצטרכו להשקיע את כל כוחכם. כמו כן, השרירים המייצבים עובדים פחות בתנועה דינמית, ויותר בתנועה איזומטרית - השתדלו להגביר את מספר החזרות.
יש לבצע יותר חזרות מאשר כשאתם עובדים עם מוט. גם אם מדובר באימון כוח. מגוון רחב של משקולות וספסל מתכוונן יתנו לכם את כל מה שאתם צריכים לכל אימון אפשרי. וככל שתגוונו יותר, התוצאות תהיינה טובות יותר. ניתן לבצע לחיצת חזה בכל שיפוע אפשרי (שלילי או חיובי), באחיזות שונות ובתדירויות שונות. מה שחשוב, זה לזכור להתאמן בצורה שיטתית ולא להפסיד אימונים.