יש לעמוד במרחק של 5-10 ס"מ מהמוט. אין צורך להתקרב יותר, שכן כך יווצר חיכוך יתר בין המוט לרגל, מה שיקשה על הרמתו. אם מגע המוט על הרגל מהווה מטרד עבורכם במהלך התנועה – אתם עומדים קרוב מדי. עשו בין חצי צעד לצעד אחורה.
אם אתם עומדים רחוק מדי בזמן ההרמה, המוט קרוב לוודאי יתרחק, מה שייצור עומס נוסף על שרירי הגב ויגרום לו להתקמר. לאורך הזמן תדגל הסכנה לפריצת דיסק, או לפציעות דומות. בעבודה עם משקלים גדולים, עומס זה ימנע מכם לבצע את התרגיל בכלל. מרחק נכון הוא כאשר המוט "מחליק" על הרגליים בזמן ההרמה.
בזמן עבודה בכלוב או בעמדת מוט (לביצוע סקוואטים), יש לעצור כצעד אחד לפני המוט. זה יאפשר לכם להתכופף ולהתיישב מתחת למשקל בקלות, תוך ניעה קלה קדימה. כשהמוט כבר נמצא על השכמות, אין צורך להתרחק יותר מדי. צעד אחד לאחור יהיה מספיק, במרחק זה הכלוב או העמדות כבר לא יפריעו בתנועה. אם תתרחקו יותר – תבזבזו יותר כוח ותגדילו את מרחק החזרה.
בלחיצת חזה המיקום שלכם לפני ביצוע התרגיל הוא מה שקובע, ולא במהלכו. עיניכם אמורות להמצא בדיוק מתחת למוט. כך יהיה קל יותר להתחיל את התנועה, והמעמד לא יפריע לביצוע התרגיל. בתרגילים אחרים, המרחק בין המתאמן למוט לא חשוב, יש רק לעקוב אחרי מיקום ותנועת המוט במהלך ביצוע תרגילים כמו הרמת משקל למותן, לחיצה מאחורי הראש, הרמה לדו-ראשי וכד'.
כיצד יש לגשת למוט
ספורטאים מנוסים יודעים היטב כיצד יש לגשת למוט בכדי לעבוד עם משקל גדול יותר ולא להיפצע. זה חשוב במיוחד בתרגילי הדד-ליפט, אך לא פחות גם בתרגילי מוט אחרים.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.