אפילו אם נתעלם לרגע מתופעת ההסתגלות, אם לא נגדיל את משקל העבודה - השרירים יגיעו לגודלם האופטימלי ויפסיקו לגדול. זאת היות והגוף אינו זקוק לאיברים שצורכים אנרגיה אך לא מועילים לו. לכן, אחד העקרונות החשובים ביותר בתחום הבאדיבילדינג הינו עקרון העליה במשקלי העבודה.
העליה חייבת להיות רציפה, ועם זאת בלתי מורגשת, בכדי לגרום לגוף להמשיך בתהליך ההסתגלות. ישנה רק דרך אחת להגיע לזה – להעלות את משקלי העבודה במעט, בתרגיל אחד או שניים בכל אימון. מספיק להוסיף אפילו קילוגרם אחד. נניח שפעם בשבוע אתם מעלים משקל בלחיצת החזה בקילו אחד – משקל שלא תרגישו אפילו. כעבור שנה תעלו במשקל העבודה בכ-50 ק"ג. לא רע, נכון?
זוהי למעשה דרך "לעבוד" על הגוף, ולגרום לו לגדול כל הזמן. יחד עם העליה במשקלי העבודה ניתן גם להגדיל את כמות החזרות עם אותו המשקל, או אפילו משקל נמוך יותר, עד ל-12 עד 15 חזרות בכל סט. כך תאפשרו לעצמכם לגוון בין אימוני הכוח, המסה והסיבולת.
עקרון העליה במשקלי העבודה
עם הזמן גופנו מסתגל למשקל העבודה, ומפסיק להגיב אליו. תופעה זו קשורה לעובדה שלגוף יש מנגנוני התייעלות, ושרירים שמבצעים תנועות מסויימות גדלים בצורה אופטימלית לביצוע התנועה. כשהתנועות מתחילות להשתכלל, העומס וצריכת האנרגיה קטנים, ועמם גם קצב הגדילה. לפעמים זה אפילו מביא לסטגנציה – וכתוצאה להקטנה במסת השריר.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.