ישנן כמה שיטות אימון שדוגלות בעקרון זה. המוכרת ביותר היא "הפשטת מוט". מתחילים תרגיל עם משקל מסויים, ובכל סט מורידים משקל. אך היות והמטרה היא לא לעצור ולא לתת לשרירים לנוח, על המתאמן להעזר בשני חברים, שכל אחד מהם עומד מצד אחר של המוט, שיורידו את המשקלים בהדרגה עבורו. כך נוצר אימון ללא הפסקות באמצע, ומבלי לתת לשריר זמן מנוחה. ישנן גם שיטות אחרות: למשל, עליות מתח עם דגש על הדו-ראשי, ומיד לאחר מכן - ללא הפסקה - מספר חזרות בלחיצת חזה. אפשר גם לבצע לחיצת חזה עם מוט ומיד ללא הפסקה לחיצת חזה עם משקולות יד. או מיד לאחר סקווט לעשות כמה פשיטות רגליים במכונה. וכן הלאה – כפי שאתם רואים האפשרויו רבות מספור.
כל השיטות מבוססות על אותו העקרון – מבצעים תרגיל קשה ומיד לאחר מכן תרגיל קל יותר. הסיבה לכך – בטיחות, במיוחד לתרגילים המסוכנים. אך יש גם שיטה הפוכה. לדוגמה – לרוץ ספרינט או לעבוד באופני כושר לפני הסקוואטים, לפני לחיצת חזה – שכיבות סמיכה או עליות במקבילים. זוהי שיטת ההעמסה המוקדמת. שימו לב, בשיטה זו יש זמן התאוששות לאחר התרגיל המקדים.
שתי השיטות מבוססות על עקרון של הגברת זרם הדם לשרירים. זה לא רק מסיע בהעשרת השרירים בחמצן ובמרכיבים תזונתיים, אלא גם מגדיל ויזואלית את השרירים. עקרון הרצף לא מתאים לאימון בשיטות הסופרסטים, שכן העבודה היא על אותה קבוצת השרירים (בסופרוסטים העבודה היא על שרירים הפוכים ולכן מאפשרת התאוששות). עקרון הרצף קשה למימוש וגורם לעייפות, פרכוסי שרירים ופציעות לאורך הזמן. לכן לא מומלץ לבנות אימון שלם בהתבסס על עקרון זה. ניתן לשלב את העקרון באימונים, אך לא יותר מקבוצת שרירים אחת בכל אימון.
עקרון הרצף
עיקרו של עקרון הרצף מושתת על צורת אימון שבמסגרתה לא נותנים לשרירים זמן התאוששות.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.