כך הטבע בנה אותנו. ואם זה לא מספיק, עם הזמן אותם האימונים נמאסים עלינו והמוטיבציה יורדת. אין אדם אשר יהנה לעשות את אותם הדברים כל הזמן, ועם זאת עקרון ההתמדה, עליו דיברנו בעבר, הינו העקרון החשוב ביותר בתהליך בניית הגוף.
אז מה עושים? יש לגוון באימונים בכדי למנוע את הסתגלות השרירים והשיעמום. אך יש לזכור גם כי ביצוע אימון שונה בכך פעם אינו פתרון טוב, במיוחד למתאמנים מתחילים. מה היא תקופה אופטימלית לשינוי?
יש לשנות תוכנית אימון מן הקצה אל הקצה כל 2-4 חודשים. אחרי צבירת ניסיון של 4-5 שנים, ניתן להתחיל לגוון יותר, תוך הוספה או החלפה של תרגילים שונים בכל אימון. ניתן גם לשנות את סדר התרגילים בהתאם להרגשה באותו היום.
בכל מקרה, יש להשאיר כשליש מתוכנית האימונים כפתוחה לגיוון. אימוני כוח ניתן לגוון בתרגילים לחיטוב או מסה. אפשר גם לגוון אימוני קרדיו ע"י הוספת משקל, עבודה עם צמיגים, חבלים, שק אגרוף, חבל קפיצה ועוד. לפעמים במקום אימון לכו לים, שחו, עשו קייקים או סקי מיים, שחקו כדורגל או טניס או סתם תרוצו. כל זה יתן לכם מוטיבציה חדשה וכוחות להמשיך באימונים.
עקרון הגיוון
רובנו מכירים את תופעת ההסתגלות של השרירים. אם מבצעים את אותן התנועות כל הזמן, גופנו מתרגל אליהן, והאימון מספיק להיות אפקטיבי.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.