מה אוכל להשיג בחצי השנה הראשונה ?

התחלתם את דרככם לעולם הגוף הבריא? מה תוכלו להשיג בחצי השנה הראשונה לאימונים?


אין שיתופים... שתפו!
מה אוכל להשיג בחצי השנה הראשונה ?

כולנו רוצים להראות טוב. מי המתחיל לעסוק באימוני הבאדיבילדינג, רואה בעיני רוחו כיצד גופו ישתנה ויתחטב ללא היכר. דוגמאות אינספור של מקצוענים בתחום, משרתות כנר לרגלי המתאמנים החדשים ומכתיבות את שאיפותיהם. זה קוסם ושובה, אך ברוח ההתלהבות הראשונית אנו נוטים שלא לחשוב על כמות הזמן שידרש לנו כדי להגיע למטרה הנכספת. התבוננות במי שכבר הגשים את מטרותיו, מבלבלת ולא מאפשרת להעריך נכונה את המאמץ שבו היה כרוך התהליך, ויתרה מכך - הזמן הנדרש עבורו. והרי הזמן הינו אלמנט המפתח בכל תחומי החיים, והבאדיבילדינג אינו חריג בכך; אחת היא כאשר מאמצינו מתוגמלים, גם עם כלאחר זמן מה, ואנו מרגישים שלא עבדנו לשווא. אך אחרת, כאשר אין שום תוצרים הנראים לעין לעבודתנו הקשה. אפילו הסבלניים שביננו ישברו, במוקדם או במאוחר, אם לא יראו תוצאות בשטח. והצדק עמם – כך לפחות בעולמם, המושתת על הבנה אינדיבידואלית וחד צדדית של התהליכים העוברים עליהם.
הענין טמון בכך, שאנו כבני אדם נוטים להתקדם לכיוונים אלו או אחרים, רק במידה ויש מולנו מטרה ברורה, וכמו כן גם הגדרה מדוייקת של השלבים שעלינו לעבור בדרך אליה, ופרקי הזמן המשוערים שיעברו בין שלבים אלו. עם נצטייד בכל אלו, יהיה לנו קל ומענין פי כמה לצאת לדרך. חוקי הזהב של הבאדיבילדינג מאששים את צורת החשיבה הנ"ל. ואכן מדובר בצורת חשיבה. שהרי ללא חשיבה צלולה, לא נוכל להגיע להצלחות בשום תחום. בזאת נכונה היא החכמה העתיקה, על "נפש בריאה בגוף בריא" – הרי היא מדויקת בכל כיוון בו נבחר לקראה. לאחד אין קיום בלי השני, לכאן ולכאן.

זאת ועוד; על מנת לחזק ולשמר את רוח ההתלהבת הראשונית, אשר הביאה את המתאמן הטרי אל חדר הכושר, עליו לפעול על-פי תוכנית אימונים כלשהי, גם אם המינימאלית ביותר. תוכנית אשר תכיל מטרות מכל הסוגים, גם ארוכות, וגם קצרות הטווח. ורק אם ימלא את התכנית צעד אחר צעד, הוא יוכל להגיע אל המטרה הנכספת. זה המקום לציין גם כי כל תכנית היא בסיס לשינויים והתאמות. במיוחד בעולם זה של אימוני הגוף, נהוג ואף רצוי לעדכן את התוכנית על פיה אנו עובדים מידי זמן מה.
הלכה למעשה, כל ההמלצות שהזכרנו עד כה מסתכמות בכך – כשאנו ניגשים לאימונים, שמטרתם לשנות את מבנה רקמות השומן והשריר בגופנו, חובה שתהיה ברשותנו תוכניות מדויקת, לחודש-חודשיים הקרובים וכן גם לשנה הקרובה. ולאחר סיומו של כל מחזור אימונים שכזה, חובה עלינו לעשות דין וחשבון, ולהפיק לקחים למחזור האימונים הבא וכן גם לשנה הבאה. זהו בדיוק האופן בו נוהגים כל המקצוענים בעולם, בכל תחום באשר הוא. התבננו, לדוגמא, בנבחרות הכדורגל המקצועיות – לאחר כל משחק, וטרם המשחק הבא, הן מבצעות אנליזה מלאה של כל אשר עשו עד כה – כיצד שיחקו והיכן טעו, במה הצליחו ומה טעון שיפור. אין צורך להמציא את הגלגל, עלינו רק לעקוב אחרי דפוסי התנהגות קלאסיים של גדולי המומחים, ולהשמיש אותם בבואנו לעסוק בבאדיבילדינג.

כל באדיבילדר המכבד את עצמו, יחזיק לעולם בראשו את תוכנית האימונים שחלה עליו למחזור הקרוב. אורכה יכול להשתנות, בין מספר ימים למספר שבועות – אין זה משנה דבר. יתרה מכך, תמיד יראה בעיני רוחו כיצד תוכנית זו משתלבת ובונה את התוכנית הגדולה בה הוא נוטל חלק. אנשים בעלי פוטנציאל פסיכולוגי רב אף מסוגלים לבנות, לשמר ולעקוב אחר תוכניות בנות 3, 5, או אף יותר שנים. לרוב יהיו אלו הם, ולא אחרים, אשר יעמדו על פודיום המנצחים ויענדו את המדליה הנכספת.
על מנת שנוכל להעזר בחכמת המנוסים, מומחי התחום, ללא קשר לגילנו, מצב הכושר ההתחלתי שלנו, ושאיפותינו הסופרטיביות, כל שעלינו לעשות הוא.... להתחיל להעזר בה. אינספור אתרי אינטנט הוקמו לטובת הענין, כמות הספרות המקצועית בתחום מרקיעה שחקים. עמיתים לעבודה בחדר הכושר, אלו המנוסים, לרוב ישמחו לעזור ולתמוך גם כן. אך זכרו – אלו הם רק עזרים. את החלק הארי של העבודה, כנכון לגבי כל משימה שאנו בוחרים לקחת על עצמנו, עליכם לעשות בגפכם. כזאת היא הדרך אל ההצלחה.

עקומת הלמידה היא מילת המפתח בתהליך הבאדיבילדינג. עם האוכל בא התאבון, כך אומרים, ואילו עם הניסיון מגיעה ההצלחה. אנו צועדים קדימה בצעדי ענק, ועם כל פרט חדש שנלמד על התחום ועל עצמנו בחודשים הראשונים, נתקרב אל המטרה הנכספת. ומה מחכה לנו שם, בהמשך הדרך? אם כן, כך הוא הדבר. לכאשר נלמד ונחקור את מגוון התרגילים השונים, הכה חדשים עבורנו, הטכניקות הרבות וכן תהליכי התזונה הנלווים (החשובים לא פחות, ועל כך בהמשך), נגיע – תוך כחמישה-שישה חודשים – לגבול כוחותינו הפיזיים. במילים אחרות, נוכל להניף את המשקלים שיעבירו אותנו אל מעבר לקו האופק, למחוזות חדשים. מעטים הסיכויים להצליח להגיע לשם בפרק זמן קצר יותר, מה גם שאין בכך כל צורך. בתקופה הראשונה, תקופת ההסתגלות, חשוב יותר להניח יסודות מוצקים לאימונים הפיזיולוגיים, לפתח סיבולת לב ריאה ולהפנים את ארסנל הטכניקות השונות הזמינות לנו לפיתוח הגוף. אחרת, נהיה על פול גז בניוטרל. ואילו כך, אנו בונים את היסודות עליהם תושתת כל מערכת האימונים שלנו בעתיד.

אחת מנקודות האור בחצי השנה הראשונה לאימונים, למעט מקרים נדירים, הינה התוספת המתמדת במשקלים – הן משקל הגוף של המתאמן, והן המשקלים אותן הוא לומד להניף. "המקרים הנדירים" לנצח ישמשו כעדות לכך שהטבע אינו סלחן כלפי אלו הנוטים לסלף את עקרונותיו, הן באימונים והן בתזונה.

דבר טבעי הוא שככל שהמתאמן הטרי זר פחות לעולם הכושר, כן יהיה לו קל יותר בראשית הדרך. גיל, מין, נסיון קודם בתחומי ספורט אלו או אחרים ומצב הבריאות הכללי – כל אלו ישפיעו על עקומת הלימוד שלנו בחצי השנה הראשונה. אך כולם כאחד הם נתוני "נקודת פתיחה", והשפעתם תתפוגג בהמשך הדרך. לרוב, גבר בגילאי 17-35 יכול להוסיף למשקל גופו בין 3 ל-10 קילו מסת שריר בחצי השנה הראשונה. אולם זהו נתון ממוצע. גם בגילאים מתקדמים יותר, אנו מסוגלים למטמורפוזות מופלאות – הכל תלוי במידת דבקותנו במטרה, וביוכולתנו להפנים את העובדה שהתחרות בחדר הכושר היא אך ורק עם עצמנו – כפי שהיינו ביום האתמול.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.