קיימים שני סוגי חימומים: חימום לפני האימון – כשהמתאמן מבצע תרגילים כגון סיבובי ראש או גוף, כפיפות למניהן, קפיצות, הליכה או ריצה קלה, וכן הלאה, וחימום ממוקד טרם ביצוע תרגילים ספציפיים. האחרון הוא לרוב ביצוע מספר סטים של אותו התרגיל, רק עם משקל נמוך.
כמו שאמרנו, חימום הוא דבר טוב, אך הוא יכול גם להזיק אם הוא נמשך זמן רב מידי. הדוגמא הקלאסית לכך היא שפיפות רגליים ללא משקל, או ריצת ספרינט לפני אימון רגליים – אלה יכולים לגרום להתעייפות השרירים, ובכך לירידה בהישגים בזמן ביצוע התרגיל עצמו. מתאמן חסר ניסיון יכול להביא לירידה של 5-15 ק"ג במשקל עבודה של סקוואטים אחרי 5-6 דקות של ריצת חימום. ולא מדובר במתאמן לא מנוסה בסקוואטים, אלא באחד שלא מנוסה בריצה. מתאמן שעושה סקוואטים עם 300 ק"ג ולא רגיל לרוץ - לאחר 20 דקות ריצה יוכל לבצע סקוואט עם אולי כ-120 ק"ג.זאת גם אם הריצה התבצעה כמה שעות לפני האימון. לאומת זאת, אחד שרגיל לרוץ עבורו גם ריצה של 10 ק"מ לא תפריע באימון. אז חשבו מה אתם יודעים לעשות, ומה מטרותיכם, ובחרו חימום מתאים.
שגיאה נוספת היא עליה איטית מדי במשקל העבודה. כתוצאה מכך, מתאמנים מגיעים לכמות גדולה של סטים וחזרות, ולמעשה יורדים בתוצאות. סט חימום אחד מעבר לדרוש יוכל לגרום לירידה של עד שלוש חזרות בתרגיל, או כ-5-10 ק"ג במשקל העבודה. זה לא אומר שאם תוותרו על החימום התוצאות יעלו. ההיפך הוא הנכון. גם ללא חימום הגוף לא יהיה מוכן לעומסים, וההשיגים יפגעו. כמו כן, אתם גם תהיו חשופים יותר לפציעות. יש לחשוב היטב כמה סטי חימום עליכם לעשות, ועם איזה משקל, בכדי לחמם את השרירים והמפרקים בצורה אפקטיבית, ולא להביא להתעייפות.
זמן החימום הכללי לפני האימון לא אמור לעלות על 15 דקות, כשכל תרגיל חימום ימשך לא יותר מדקה-שתיים. יש לבחור את התרגילים שאתם מכירים ויודעים לבצע היטב, כי הכוונה לחמם את השרירים ולא לעייף אותם. באשר לחימום הממוקד לפני כל תרגיל - אין לעלות על 3-4 סטי חימום, ולא לבצע מקסימום חזרות - גם בהנתן משקל נמוך, 30-50 חזרות יביאו להתעייפות, ולא לחימום שאתם מצפים לו. יש להסתפק בכ-12-15 חזרות – השרירים יתחממו אך לא יתעייפו. אימון נעים!