יש לא מעט סיבות שמביאות ספורטאי לשאול שאלה זו – פלאטו (אי עליה במסת השריר או בכוח), בעיות רפואיות, גילוי של תחביב חדש לשעות הפנאי, משפחה, עבודה והרשימה עוד ארוכה. הם לא רוצים להספיק להתאמן, אך אולי להאט מעט את הקצב בכדי לשמור על הגוף. מה הן ההשלכות של החלטה שכזו?
ירידה בכוח. אחרי חודשיים – שלושה של אימונים "קלים" תרגישו ירידה במשקל העבודה. בכדי להחזיר את מה שהיה, תצטרכו לעבוד בין שבוע לחצי שנה, ואף יותר. הכל תלוי במידת הירידה.
ירידה במסת השריר. בנוסף, אם שמרתם על הרגלי התזונה של פעם – גם כמות השומן תעלה. למרות שזה יכול להשמע מוזר, בכדי להחזיר אותה תצטרכו לעבוד הרבה פחות, מאשר עבור הכוח. ישנן אפילו שיטות להעלאת מסת השריר המבוססות על זה.
אבדן החיטוב. זוהי התופעה הכואבת ביותר. ואולם, נתקלים בה גם במהלך עליה במסה. להחזיר את הגיזרה יקח זמן, במיוחד אם הספקתם לאגור די שומן.
עכשיו, משפרטנו את תופעות הלוואי, נשאלת השאלה האם כדאי להוריד את קצב האימונים. מנסיון, הרצון "להאט" מגיע כתוצאה מעייפות, אך אחרי כחודש – חודש וחצי הספורטאי ירצה שוב לחזור לתלם, ולהמשיך התאמן כרגיל. במקרה זה, יש לשים לב לדרך החזרה. עליה פתאומית במשקל העבודה או כמות החזרות יכולה להביא לפציעות, ובכך להרוס את כל המוטיבציה.
אם אתם מרגישים עייפות, ותרו על אימונים לגמרי לשבוע – שבועיים. מנוחה כזו תעזור לגוף להתאושש מהר יותר, ובכך תרצו לחזור לאימונים מהר יותר. הסיבה לעייפות יכולה להיות גם אימוני הקרדיו בבקרים, בהם התחלתם על מנת להוריד כמה קילו נוספים. הסיבה מוצדקת ביותר, גם עם העומס לא רב במיוחד, אך אחרי שבועיים – שלושה תגיע העייפות והרצון להקלות בחדר הכושר.
אם יש לכם ניסון של 4-5 שנים, אך אין כ"כ תוצאות, תופיע הרגשה שבכדי לשמור על הגוף ריצות הבוקר אמורות להספיק, ואפשר לוותר על אימוני הכוח, אך בפועל זה לא כך. הצורך לעבוד עם ברזל לא נעלם. אפשר רק להתרגל לחיות בלעדיו עם הזמן.
כעת, כאשר הכרתם מעט יותר את הצורך הפיזיולוגי והפסיכילוגי בבאדיבילדינג, תוכלו לענות לבד – האם כדאי להפסיק או להאט את הקצב, או, אולי, פשוט לנוח קצת ולהמשיך להישגים חדשים.
האם יש טעם בלהאט את קצב האימונים לאחר תקופת אימון ממושכת?
זוהי שאלה שלרוב נשאלת ע"י ספורטאים מנוסים. האם יש להאט את קצב האימון תוך הקטנה של משקל העבודה, כמות החזרות או משך האימון.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.