1 תלת-שלבי או ארבע-שלבי
כאן עליכם להוריד משקל בכ-20-25% בכל פעם, 3 או 4 סטים, כלומר 2 או 3 הקטנות משקל – בהתאם.
2 פרוגרסיבי
סט ראשון – חימום, מיד לאחר מכן מעלים את המשקל למשקל העבודה, ומבצעים דרופ סט רגיל. נחים 2-3 דקות, מעלים משקל ומבצעים דרופ סט תלת-שלבי. נחים שוב, מעלים משקל בחזרה ומבצעים את הארבע-שלבי.
אופציה נוספת של יישום השיטה היא מיני-פירמידה. היא עובדת מצויין באימון ידיים. דוגמא לכך הוא אופן הביצוע הבא: לאחר החימום, מעמיסים משקל עבודה מקסימלי איתו תוכלו לבצע חזרה אחת. לאחר החזרה, מורידים משקל ב-5% (זמן הפסקה של עד 10 שניות) ומבצעים עוד חזרה, וממשיכים באופן זה עד שמגיעים ל-5-7 חזרות. לאחר מכן נחים 4-5 דקות וחוזרים על הסט.
3 הפוך
כשמו כן הוא - במקום להוריד משקל, אתם מעלים אותו. לוקחים משקל שמאפשר לכם לבצע 20-30 חזרות, מבצעים אותן, נחים 10 שניות, מעלים משקל כך שתוכלו לבצע 6-8 חזרות, נחים שוב ומעלים לביצוע 1-3 חזרות. דרופ-סט הפוך מתאים לרוב קבוצות השרירים, ואפקטיבי במיוחד לרגליים.
4 דרופ-סופרסט
זוהי השיטה הקשה ביותר. כאן במקום סטים רגילים אתם מבצעים סופרסטים (סטים כפולים). כל השאר לא משתנה, יש להוריד משקל בצעדים של כ-20%. את כל הסטים יש לבצע עד כשל שרירי.
בשורה התחתונה, למרות שיש שיטות אימון אינטנסיביות רבות מספור, שיטת הדרופ-סטים היא שיטה אונבירסלית שמתאימה לרוב, או כמעט כל המתאמנים. היא מאפשרת גדילה של מסת השריר בפרק זמן קצר יחסית. אך אל תסתפקו בשיטתו של ארנולד שווארצנגר - "לזרוק משקולות מהמוט" באימוני יד קדמית בלבד. נסו שיטות שונות, וישמו אותן עבור קבוצות שרירים שונות. התוצאות יכולות להפתיע אתכם לטובה. אימון נעים!