פאמפינג היא שיטה להגברת זרם הדם בתוך השריר. העניין הוא, שזה בכל מקרה קורה בכל אימון, אז מה ההבדל? בפועל, ההבדל הוא שאנו מאלצים את הגוף להזרים יותר דם על ידי ביצוע מספר חזרות מוגדל (15-20 ויותר). כך אנו הופכים את האימון לאימון סיבולת. חמצן ומרכיבים תזונתיים שונים מוזרמים אל תוך השריר, וכתוצאה השריר מתנפח. זוהי התחושה שחווה המתאמן.
כמו שאמרנו, תופעה זו מתרחשת גם באימון רגיל, במיוחד בסופרסטים. במקרה זה, שרירים אנטגוניסטים משחקים תפקיד חשוב בהפניה של זרם הדם אל השריר. אבל ה"פאמפ" שונה מעט...
אפקט הפאמפינג הוא ללא ספק מרשים, ואהוב מאוד על מתאמנים רבים. אולם, יש לו גם צד אפל. באימוני כוח, כשמספר החזרות קטן והמשקל גדול, המתאמן זקוק לכוח מתפרץ. בהתחשב בעובדה שהדם מוזרם לשריר לא בדיוק בזמן ביצוע התרגיל אלא מעט לאחריו, השריר לא יהיה מסוגל להגיע לכוח מקסימלי בזמן ביצוע התרגיל, היות והוא "עסוק" בהתמודדות עם כמות דם גדולה מהרגיל שמוזרמת עליו. לכן, שימוש בפאמפינג לפני או בזמן אימון כוח לא רק שלא הגיוני, אלא גם יפריע לכם.
זה לא אומר שלא מפמפמים. באימון סיבולת, כלי דם מוגדלים ייגרמו לשריר לגדול ולהתפתח מהר יותר, הודות לכמות החמצן המוגברת. יש לוודא שאתם לא מגזימים עם זה, אך פאמפינג לתקופות קצרות יכול להעניק חידוש מרענן לשריריכם, ובכך להכינם לעומסים חדשים בהמשך. במיוחד אם אתם בתקופת חיטוב, וגם כך כוח אינו המטרה העליונה שלכם.
פאמפינג – מתי ולמה?
פאמפינג היא שיטה להגברת זרם הדם בתוך השריר. העניין הוא, שזה בכל מקרה קורה בכל אימון, אז מה ההבדל?
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.