למה עושים מכרעי-ברכיים?

כשעוברים על תוכניות אימונים לגברים, לרוב לא ימצא שם תרגיל עתיק שנקרא "מכרעי ברכיים". בדרך כלל, מאמנים שמכינים תוכניות אימונים, לא כוללים בהן את התרגיל הזה (לרוב, מחוסר זמן) – ובוחרים להתמקד בסקוואטים, לחיצות וכפיפות רגליים. אין ספק שהתרגילים הללו מעולים לפיתוח רגליים, אך האם כדאי להזניח את מכרעי ברכיים?


אין שיתופים... שתפו!
למה עושים מכרעי-ברכיים?


תרגיל זה שימש בסיס לאימונים של ספורטאים העוסקים באתלטיקה כבדה, ועד היום משמש את מרימי המשקולות המקצועים.
בבאדיבילדינג של ימינו התרגיל לרוב לא יכלל בתוכניות אימונים סטנדרטיות, ואם כן - רק לתקופות קצרות מאוד, וחבל. מכרעי ברכיים - אם לבצע אותם נכון - יכולים להתחרות מבחינת אפקטיביות עם שפיפות רגליים, ואף להיות אפקטיביים יותר - שכן בסה"כ אלו גם שפיפות רגל וגם בתנועה, והם גם משפרים יציבות. כשמדברים על שפיפות רגליים, מציינים שהתרגיל טוב יותר מלחיצת רגליים בגלל שהגוף מפעיל את השרירים הקטנים (המייצבים). אם כך, תחשבו עד כמה מכרעי ברכיים טובים יותר!

כשמבצעים מכרעי ברכיים עם מוט, אתם מפעילים כוח רב על מנת לשמור על יציבות בעמידה על רגל אחת. ולכן, אם מטרתכם היא גוף יפה ופרופורציונלי, יש אפילו להעדיף את התרגיל על פני סקוואטים, וגם להמנע מווריאציאת משקולת היד שלו, שהיא קלה יותר לביצוע. יחד עם זאת, תהיה זו טעות לראות את התרגיל כמיועד לפיתוח שרירי הירך בלבד, ולכן יש לשלבו עם סקוואטים ותרגילי רגליים אחרים, עם משקל כבד ובכמות חזרות מעטה יחסית. מידי פעם ניתן גם לגוון עם משקולות יד.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.