מאמנים מקצועיים ממליצים לא להרבות במנוחה, ולא לנוח מעבר ל-2 דקות בין התרגילים. ואולם, עם העליה במשקל העבודה, גם זמן המנוחה יגדל, לעתים אפילו עד 5 דקות. אין פלא – תחשבו כמה זמן השריר צריך בכדי להתאושש בין לחיצת חזה עם 200,205,...215 ק"ג. אבל חשיבותו של זמן המנוחה תמונה לא רק באורכו, אלא בעיקר במה שאתם עושים בזמן הזה.
לשבת, לשכב ולעמוד בזמן המנוחה כלל לא מומלץ. הביטו מסביבכם במכון. רוב המתאמנים יושבים ובוהים בטלפונים, או עומדים ומדברים עם חברים. אם באתם להתאמן לא לבד, כמעט בוודאות תעבירו את הזמן בפטפוטים. אך ספורטאים מקצועים מבדילים בין אימון לפטפטת. הסיבה היא שללא תנועה בזמן ההפסקה, זרם הדם יאט, וכך יקרה שהשרירים יקבלו פחות חמצן ופחות מרכיבי תזונה. כמו כן גם החומרים בעודפים שמיוצרים ע"י השריר בזמן אימון לא יתפנו ממנו.
מה עושים? מתהלכים מסביב, כך הלב ירגע. אפשר גם לסובב ידיים, כך זרם הדם יוגבר בחלקו העליון של הגוף (בהנחה שאתם עובדים על החלק העליון). אם עבדתם על הרגליים – תעשו שפיפות רגליים קלות או מתיחות.
מה עושים במקרה של אימון קבוצות שרירים הפוכות (למשל דו ותלת ראשי בידיים)? סופרסטים (עבודה ללא הפסקה על כל קבוצת שריר)? עדיף להמנע מאלו, לפחות בהתחלה – מצד אחד שחרור שריר קורה כשעובדים על השריר הנגדי, אולם מנגד, עדיין נוצר עומס על המפרקים, ובסופו של דבר תוכלו להפצע. עם הזמן, כשמפרקים יהיו חזקים יותר – תוכלו להרוויח מאוד כשתתחילו באימונים מסוג זה.
איך לנוח נכון בין התרגילים?
מנוחה בין התרגילים היא אחד המרכיבים החשובים בבניית הגוף. זוהי גם הסיבה שבגללה יש כאלו שלא מסווגים באדיבילדינג כספורט. חובה לנוח בין התרגילים ובין הסטים. זמן ממוצע של עבודה בפועל באימון של שעתיים יהיה בין 20 ל-50 דקות במצטבר, בהתאם לסוג האימון והתרגילים. כל השאר – מנוחה.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.