תוכניות מבודדות לא פשטות כמו שזה נשמע. להלן תוכנית לדוגמה – יומיים אימונים – יום מנוחה – יומיים אימונים או אימון אחת ליומיים. האפשרות השניה יותר נפוצה. מי שמגיע לעולם הבאדיבילדינג מעולם הפאוורליפטינג למשל, יתאמן לרוב לפי התוכנית הבאה: ראשון: רגליים, שלישי: חזה, חמישי: הרמות (גב) וכל מה שנשאר (כמו ידיים, כתפיים וכו' בקטנה). יש גם אסקולה אחרת: ראשון: חזה, שלישי: גב, חמישי: רגליים וידיים.
אימוני ספליט לא מגדירים את הדרך לביצוע התרגילים – 1-2 חזרות או 10-12. יש שתי דרכים הנפוצות: הראשונה – 3-4 תרגילים בסיסיים אם אינטנסיביות מקסימלית. השניה – עבודה עם כל המכשירים שקיימים בחדר הכושר לאותה קבוצת השרירים. הדרך השניה לוקחת בדרך כלל יותר זמן, אך היעילות של שתי השיטות הללו משמשת לעיתים נדירות נושא לוויכוח בקרב הספורטאים.
ישנם מתאמנים (לרב אלו שמתשמשים בחומרים אנאבוליים) שקוראים תיגר על הספליט הפשוט. הם מתאמנים שלושה ימים ברצף – יום מנוחה ועוד שלושה ימים של אימונים. יש גם שיטה של הספליט הכפול, שכוללת אימון בוקר ואימון ערב. יש גם את אלו אשר מתאמנים שלוש פעמים ביום! ו תוכלו גם לראות ספליט עם שבוע מנוחה באמצע בחלק מן התוכניות. הגיוון בתחום רב.
מה זה אימון "סלפיט"
תחת המושג "ספליט" (split) נכללים אימונים שונים, בהם המתאמן עובד על שריר בודד או קבוצת שרירים מסויימת באותו האימון. אולם קודם כל, נדבר על תרגילים בסיסיים באותה הקבוצה, ואת האימונים המבודדים נשאיר כעת למתקדמים.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.