שנים רבות מתאמנים מהללים את הקריאטין, ומייחסים לו תכונות על-טביעות בכל הקשור לשיפור איכות האימון. זה מתחיל משיפור בכוח ובעוצמת האימון, ומגיע אל שיפור ברקמת השריר ובריכוז המנטלי. גופנו מייצר קריאטין מחומצות אמינו, ומאבד לפחות 2 ג' קריאטין ביום גם ללא כל אימון. אולם, הוא גם יודע גם לאגור אותו. בשביל לווסת את רמת הקריאטין יש לקבלו מבחוץ.
המקור הטוב ביותר לקריטאין הוא בשר אדום. כל קילו בשר מכיל כ-2 ג' קריאטין. לכן, אם אתם רוצים להשלים את שני הגרם החסרים, עליכם לאכול 1-1.5 ק"ג בשר או דג טרי ביום, על מנת להגיע ל-5 ג' קריאטין מונוהידראט. לא אוהבים בשר נא? תצטרכו לאכול אף יותר, שכן חימום הבשר מפרק חלק מהקריאטין שנמצא בו.
בשורה התחתונה, אם אתם בקטע של קריאטין, איננו ממליצים להסתפק רק במקורות הטבעיים. זה גם מייקר את העניין, וגם לא ממש בריא. אין לחשוש להשתמש בתוסף קריאטין. 5 ג' ביום (מנה רגילה) יספיקו בדרך כלל לרוב המתאמנים. אך לפני שאתם רצים לרכוש את התוסף, עיינו בתגובה הראשונה, שם אספנו עבורכם חלק מהכתבות שלנו על הקריאטין – קראו אותן קודם, ותחליטו אם זה מתאים לכם.
קריאטין שמקורו בתוסף תזונה, או בשר – מה עדיף?
דיברנו רבות על הקריאטין, ועל כמה הוא חיוני לרוב מפתחי הגוף בזמן האימון. מקורו הטבעי של הקריאטין הוא בשר אדום; אך האם זהו המקור העדיף עבורנו, ומה ההבדל בין הקריטאין ה"טבעי" ובין התעשייתי? התשובה הפשוטה היא – אין הבדל.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.