חלבון – תוסף מזון עם כמות גדולה של חלבון ממי גבינה, סויה, חלבון ביצה, חלב, בשר, חיטה וכד'.
גיינר – אותו החלבון, אך בקמות קטנה יותר לטובת פחמימות (בעיקר מהירות) ומעט שומן.
טעות מספר אחת – בחירה לפי כמות מוטעית של החלבון הדרוש. לגדילה אפקטיבית, כמות החלבונים היומית צריכה להיות בין 15 ל-22 אחוז מכלל הצריכה.
טעות מספר שתיים – שימוש לא נכון. איך, מתי, וכמה חלבון יש לצרוך. עוד נדבר על כך בעתיד.
טעות מספר שלוש – שימוש בתוספים המיוצרים ממקור לא איכותי או צמחי.
הבא נדון מעט במרכיבים. מקורות החלבון הנפוצים ביותר הם מי גבינה (WHEY) וסויה. ואולם, המקור הטוב ביותר הוא ביצה. הבעיה נעוצה בכך שמקור זה מאוד יקר לכמויות הנדרשות, וכתוצאה מכך לא נפוץ במיוחד. במקרים רבים חלבון ביצה מעורבב עם חלבון ממקורות אחרים, ולמעשה מתקבלת תרכובת. בין התרכובות הטובות ביותר: ביצה, תפוח אדמה ועוד כמה חלבונים. אך לא כדאי להתקרב לחלבון חיטה.
ה זה חלבון ומה זה גיינר?
בשנים האחרונות עולה הפופולאריות של תוספי המזון השונים, בעיקר כתוצאה מפרסום יתר. התוצאה אינה חיובית - לא מעט ספורטאים עושים טעויות בבחירתם.
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.