- כיפוף הגב בתחילת התנועה. הסיבה היא, לרוב, הרצון להרים את המשקל כמה שיותר מהר (כך הטוסיק עולה והגב מתכופף), או לחלופין משקל עבודה גדול מידי. זכרו – כיפוף הגב הוא מתכון בטוח לפריצת דיסק, שיפגע ביכולת שלכם לבצע את התרגיל בכלל.
- הפחד מכאב. אם אתם מבצעים את הדד-ליפט בטכניקת סומו, אל תפחדו להזיז את המוט על הרגל. שפשושים, עור קרוע, סימנים כחולים – אלו הם החברים הטובים שלכם. אם אתם רק מתחילים לבצע את התרגיל ורגליכם אינן כחולות וסדוקות – קרוב לוודאי שאתם מבצעים אותו לא נכון. קרבו את המוט - אחרת הגב יתכופף, תלכו אחורה, ובסוף תפילו את הכלי.
- וויתור על כללי בטיחות פשוטים. כפפות, מגנזיה, רצועות, מנעולים וכד'. במיוחד כשחם וידיכם מזיעות, תוכלו להפיל בקלות את המשקל כולו, או גרוע מכך - משקל מאחד הצדדים.
- הרגליים לא יציבות. מרכז הכובד חייב לעבור בעקבים שלכם. אם העקבים עולים, אתם עלולים לאבד שיווי משקל וליפול (או לשחרר את המוט). המנעו מלהגביה את העקבים, לפחות בהתחלה.
- אל תקפיצו את המשקל מהרצפה. נכון שכך יהיה קל יותר להתחיל את התנועה, אך אתם מפספסים את כל הפואנטה של התרגיל. בנוסף, המשקל יכול לקפוץ לא בדיוק כלפי מעלה, ואתם מסתכנים באבדן השליטה על הכלי. ועוד לא התחלנו לדבר מה יקרה לגב שלכם, אם המשקל יוסט אפילו מעט הצידה...
- אל תסובבו את הראש. גם אם המראה בצד ואתם רוצים לבקר את התנועה, סיבוב של הראש יכול לגרום לכם לאבד את השליטה בכלי, הוא יכול לזוז הצידה ואתם תפצעו.
- אל תפילו את המשקל, גם אם אתם מבינים שאינכם יכולים להרים אותו. הורידו את המוט לאט ובעדינות. אובדן שיווי משקל רגעי יכול לגרום לפציעות של הגב, הידיים, הכתפיים והמרפקים. וגרוע מכך הוא שלא תרגישו את זה באותו הרגע, אלא תבינו שנפצעתם רק כעבור כמה ימים.
- אל תעשו דד-ליפט אם שרירי הגב שלכם לא נחו מספיק. לדוגמא, אם עשיתם סקוואטים, אל תעשו דד-ליפט ביום למחרת. יש להמתין להתאוששות מספקת של שרירי הגב. כמו כן, אם היתה לכם פריצת דיסק רצינית, יש לשקול לוותר לגמרי על הדד-ליפט הקלאסי.
- דד-ליפט אינו תרגיל לנסיונות. אל תעשו חזרות נגדיות, מוגברות או עבודה עד כשל שריר.
- ניתן להשתמש בבנד על הראש בשביל להקטין את הקפיצות בלחץ הדם. סחרחורת, חושך בעניים וכד' – סימנים ממשיים לקפיצות לחץ דם כתוצאה ממשקל עבודה גדול מדי. סופם, לעיתים רבות, אובדן ההכרה. זכרו זאת!
טעויות נפוצות בביצוע דד-ליפט
אין ספק שדד-ליפט הוא אחד התרגילים הטובים יותר לבניית מסת שריר, כוח וסיבולת. לצערנו, אנחנו לא מרבים לראות מתאמנים במכוני כושר שמבצעים את התרגיל הזה, ואלו שכן - לרוב מבצעים אותו לא נכון. התוצאה היא אי-גדילה, פציעות, ובכך הוצאת "שם רע" שמקבל לתרגיל. היום נדבר על עשרת הטעויות הנפוצות ביותר בביצוע דד-ליפט. המנעו מהן ותוכלו להנות ולגדול!
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.