איך לא לבצע אימון גב

אתמול, באחד ממכוני הכושר במרכז הארץ, פגשנו בחור צעיר שהגיע עם כאבים בגב התחתון (לפחות כך היה נראה, שכן הוא החזיק את הגב והשמיע קולות סבל במהלך האימון) ובמשך שעה שלמה (שעה!!!) ניסה "להרוג" את הגב שוב ושוב. ברוב חוצפתנו החלטנו להתערב, והבטחנו לו להסביר מה היתה הבעיה באימון שלו.


אין שיתופים... שתפו!
איך לא לבצע אימון גב

אולי זה ישמש לכם כגילוי, אבל בגב התחתון אין באמת שרירים שעושים את העבודה.

  1. לא ניתן "לאמן", "לנפח" או "למתוח" את אזור הגב התחתון. באזור זה יש רק שרירים מייצבים, שעוזרים לשמור על הגב זקוף ותו לאו. הם לא נועדו לבצע את העבודה הקשה הקשורה להרמה של גופכם; ובמידה והכאב מגיע, הוא מגיע כי חלק מהשרירים הללו אינו מתפקדים. לכן, ככל שתשקיעו יותר ב"אימון" של אזור המותן, כך השרירים ינקמו בכם יותר. 
  2. כדי למנוע את הכאב, יש לעבוד על קבוצות השרירים הגדולות מעל ומתחת למותן (השריר הרחיב ושרירי הירך). רק החוזק ופיתוח שווה של השרירים הללו יבטיחו לכם גב תחתון בריא: עליות מתח, משיכות, חתירות, שפיפות רגליים ודד-ליפטים מסויימים
  3. המשך עבודה על הגב התחתון, והיה וקבוצות השרירים הגדולות חלשות, לא יביא תועלת. להפך, השרירים המייצבים שיתחזקו ייצרו לחץ גדול יותר על העצבים באזור המותן, ואילו שרירים מייצבים שיחלשו כתוצאה ממתיחות אינסופיות לא יוכלו לתמוך בגב. אם תוסיפו למשוואה שרירי בטן החלשים שאינם מסוגלים להחזיק את הגב, אזי ברור כי שרירי החזה החזקים יהפכו אפילו לחיצות חזה פשוטות לתרגיל מסוכן עבור הגב. 
  4. הביטו בעצמכם מהצד. אתם מקערים את הגב העליון בישיבה? ואחרי שעתיים וחצי "יורדים" ו"יושבים על הגב"? ברוכים הבאים למועדון של האומרים ש"סקוואט דופק את הגב". אז מה עושים? 

מאמנים את שרירי הליבה הגדולים, ולא שוכחים את השרירים המייצבים. והנה אין לא לעשות זאת:

  1. כפיפות גב על ספסל עם קיעור של הגב כלפי מעלה – רואים את הקו האדום? לא חוצים אותו בתרגיל הזה. 



  2. רואים את הגב כאן? רוב פציעות הגב אצל מתאמנים הדוגלים בטכניקה מעולה קורות בתחילה או בסיום של דד-ליפט. כן, ברגע שאתם מקמרים את הגב. 



  3. ומה עם המתיחות? עשו אותן בעדינות ורק בסוף הסט. על תמתחו את השרירים שאתם עובדים עליהם חזק מדי בין הסטים – זה יכול להיות מסוכן מדי, במיוחד אם אתם לא יודעים בדיוק מה אתם עושים.

תגובות



ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.