- לפני האימון לא לוותר על חימום. זה יכול להיות כל פעילות אירובית - ריצה, הליכה מהירה או קפיצות חבל.
- לפני כל תרגיל יש לבצע חימום לקבוצת השרירים הרלוונטית. לדוגמא, לחיצות חזה כדאי להתחיל בכמה סטים עם מוט ריק ללא משקל.
- למדו לבצע את התרגילים נכון. תמיד ניתן להוסיף משקל על חשבון ביצוע נכון, אך זו טעות. טכניקה נכונה תעזור לכם להימנע מפציעות.
- אם אתם עובדים עם משקלים גדולים, אל תוותרו על העזרה. חבר שומר יוכל לעזור לכם לבצע חזרות אחרונות ללא פציעות.
- השתמשו בעזרים – חגורה, תחבושת ידיים וכו'.
ישנם שני סוגי פציעות בבאדיבילדינג – קלות וקשות. קלות הן מתיחות והתקווצויות של שרירים. אלו עברות בקלות יחסית, אך דורשות הפסקה מידית מביצוע התרגיל לפרק זמן מסוים. אם תמשיכו להתאמן עם שריר פגוע, תשיגו בקלות דלקת כרונית כתוצאה מנזק ממושך לרקמת השריר.
קרע בשריר או במפרק הוא הסוג הקשה של הפציעות. ללא טיפול מתאים בהשגחת רופא, התוצאות תהינה קשות, עד לאובדן היכולת להתאמן לגמרי.
הפציעות הנפוצות ביותר בבניית גוף הן פריצות דיסק, בעיות מפרקים וכו'. מרב המקרים, פציעות אלו נגרמות כתוצאה מטכניקה לא נכונה או עבודה עם משקלים גדולים מדי ללא הכנה מתאימה.
לרב נקרעים שרירי החזה או השריר הדו-ראשי (ביספס). מפרקים שנפצעים בדרך כלל הם הברכיים (כשעושים סקוואטים), מפרקים (לחיצת חזה) או כתפיים (באימוני החלק העליון של הגוף). דעו - מפרקי הכתפיים הינם המפרקים החלשים ביותר בגופכם, ולכן יש להיזהר כשמאמנים אותם.
סממנים ראשונים של פציעה חמורה:
כאב עז תוך ביצוע התרגיל, רעש מוזר במפרק. אם האזור הופך לאדום ואחר כך כחול, ככל הנראה זהו קרע בשריר. שטף דם תת עורי הופך את האזור לאדום, ואחר כך הופך לבצקת. אם הקרע גדול יותר, צורת השריר תשתנה (למשל, "חור" קטן בחזה). במקרה כזה, יש לסור לרופא מיד, שכן אם הבעיה לא תטופל - כעבור כחודש תזדקקו לניתוח, והשריר כבר לא יחזור לקדמותו.