סדר התרגילים הוא בעל תפקיד חשוב, וקובע את המשך האימון. בדרך כלל, אם האימון מתחיל מהמותניים, הוא ימשיך לחזה או לגב העליון, ולאחר מכן לידיים.
סדר הפוך, לאומת זאת, עובד בצורה אחרת: כשמתחילים מפלג הגוף העליון, נכון יהיה להמשיך לידיים, ורק אח"כ לעבור לרגליים. הבטן, המותניים והעכוז נשאירים לסוף האימון. כלומר, סדר ברור קיים רק באימון מלמטה למעלה, ואולם כל זה לא עונה על השאלה מה נכון.
מניסיון, אין הבדל מהותי בין שתי השיטות מבחינת הגדילה וההתפתחות, אבל מבחינה בריאותית ההבדל הוא עצום. תרגילים כמו סקוואטים (כפיפות רגליים) עם משקל מייצרים לחץ גבוה על עמוד השדרה, ובנוסף עם הזמן ועם ביצוע לא מדוייק יכולים לגרום לעקמת. לעומת זאת, תרגילים לפלג הגוף העליון, כמו עליות מתח או לחיצת חזה, מיישרים את עמוד השדרה ומרחיקים את החוליות. ישנם גם תרגילים שמיישרים את הגב ודוחסים את החוליות, כדוגמת לחיצת הכתפיים מעל הראש. אותם תרגילים יכולים להיות גם העלי השלכות שליליות, ולכן נכון לא לקפוץ מן המוט אחרי העליות, אלא לרדת בהדרגה בכדי לשמור על הגב.
אחרי שהבנו את הפיזיקה של כל תרגיל והשפעתו על גופנו, אפשר לומר שכדאי בכל זאת להתחיל את האימון מ"למטה" ואף להתלות על מוט או למתוח את הגב בין תרגילי הכפיפות התחתונות. גם עליות מתח אחרי אימון שכזה לא רק ישחררו, אלא גם יחזקו את הגב.
תרגילים לבטן, למותניים ולאלכסונים אינם נכללים בשיקול זה, היות ובדרך כלל אינם משפיעים על הגב. גם אם יש השלכות מסויימות, הן חיוביות, למשל בעת הרמת בית החזה , הגב נמתח ומתיישר.
סדר ביצוע של תרגילים
ישנן שאלות שמתאמנים מתחילים שואלים כל הזמן. דוגמא טובה לכך היא השאלה הנצחית בדבר סדר האימון – האם נכון להתחיל מהרגליים ולעלות מעלה, או דווקא מהידיים\כתפיים\חזה\גב ולרדת מטה?
אין שיתופים... שתפו!
תגובות
ל הזכויות שמורות לסודית - תוכנית לפיתוח הגוף. כל היצירות שפורסמו כאן הינן תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-שיתוף זהה. חלק מהתמונות או הסרטים עשויים להיות כפופים לזכויות יוצרים או סימני מסחר נוספים.